Три нардепи зі Львівщини проти недоторканного привілею

21:52 6 листопада 2019 р.

Фото до новини

Народні депутати зі Львівщини, які представляють три партії, вважають, що недоторканність не має бути привілеєм депутатів.


Відео: Львівський пресклуб

Про це вони повідомили під час засідання у Львівському пресклубі на тему: «Депутатська недоторканність: від «тесту Дубневича» до змін у Кримінальному кодексі».  

Ярослав Рущишин, народний депутат України від партії «Голос» наголосив, що позиція партії, задекларована в передвиборчій програмі, є незмінною. 

- Депутат має бути захищеним імунітетом за висловлювання своїх думок щодо політичних процесі в країні та Верховній Раді, а також щодо свого голосування. У решті ситуацій він має поводити себе як громадянин України. Ми маємо бути під таким самим ударом, як інші громадяни, – вважає Ярослав Рущишин.

Скасування депутатської недоторканності підтримав і Михайло Цимбалюк, народний депутат України від партії «ВО «Батьківщина».

- Ми хочемо вимагати, щоб в державі не було недоторканних. Треба, щоб президент показав приклад і подав законопроєкт про скасування недоторканності Президента і суддів. З усіх 27 нардепів, із яких зняли недоторканність, лише один був притягнутий до відповідальності. Інструкції СБУ дозволяють прослуховувати абонентів, які спілкуються із тими, кого підозрюють в тероризмі, скоєнні інших злочинів проти держави. Депутатів прослуховували і прослуховуватимуть на загальних підставах. Народні депутати мають відчувати відповідальність перед суспільством і державою. Це скликання розставить крапки над «і», – каже Михайло Цимбалюк.

За депутатською недоторканністю нардепи намагаються приховати свою нечесну діяльність, вважає Юрій Камельчук, народний депутат України від партії «Слуга народу».

- Це – щит захисту для нечесних і неправомірних дій. У нас – достатньо законів про статус депутата і без депутатської недоторканності. Процес гальмується, бо в деяких нардепів є зауваження щодо деталей. Залишається відкритим кінцевий формат остаточного законопроєкту, – зазначає Юрій Камельчук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів