Три групи в оточенні Президента ведуть підкилимну гру

09:23 3 грудня 2013 р.

Фото до новини

Політолог Тарас Возняк аналізує три ймовірні сценарії розвитку "революційної ситуації" в Україні, що склалася після Євромайдану.


Відео: Львівський прес-клуб

"Перший варіант - білоруський з повною узурпацією влади. Але після розгону демонстрації на Майдані, варіант Лукашенка неможливий в Україні. Вже навіть не стоїть питання про переобрання Януковича на другий термін. Стоїть питання, чи досидить він перший термін", - сказав під час марафону «Євромайдан: сценарії розвитку» у Львівському прес-клубі політолог Тарас Возняк.

«Другий варіант – щось подібне до ситуації в Єгипті: спочатку брати-мусульмани, тобто об’єднана опозиція, приходить. Потім – контрреформація. Армія, яка значною мірою все контролювала, вертається. Мубарака витягують з тюрми. Наш Мубарак – знаєте хто. Наприкінці виграла військова кліка, котра і керує Єгиптом, а не брати-мусульмани», - наголосив Тарас Возняк.

"Що стосується підкилимної гри олігархічних, в єгипетському випадку – військових,  в нашому випадку – олігархічних груп чи груп, які мають своїх репрезентантів в адміністрації президента, умовно кажучи – проєвропейських, проросійських і агентури, то між ними йде якась боротьба. І найбільш вірогідний – саме цей варіант»,- зазначив Тарас Возняк.

"Третій варіант – Сирія, громадянська війна, розділена країна. Варіант розділеної країни, громадянська війна найбільш вигідна В. Путіну. Янукович, Азаров думали, що вони грають у велику гру. Насправід вони є пішаками у грі Володимира Путіна", - сказав Тарас Возняк.


Далі у відео

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів