«Тітушки» провокують сутички на Майдані (трансляції, відео)

12:20 18 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Група людей, які називають себе киянами, прийшли «розібрати барикади» в центрі Києва.


Відео: 5 канал

 

 

Їх привела Вікторія Шилова – лідер Соціального Руху «За здорову Націю!», колишній член «Радикальної партії» Олега Ляшка та кандидат у народні депутати на 223 виборчому окрузі. Відбулася невелика сутичка, яку одразу ж локалізували активісти з Євромайдану.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розмовляв із Вікторією Шиловою та її прихильниками, пояснював, що люди блокують Майдан Незалежності, бо вимагають покарати тих, хто санкціонував і здійснив жорстоке побиття людей на акція 30 листопада та 1 грудня. Натомість Вікторія Шилова заявила, що їй не дають говорити, що «Україна – це не лише західна Україна, це вся Україна» і що вона проти того, щоб хтось нав’язував киянам свою думку.

Наразі охорона Євромайдану намагається протидіяти провокаціям і не допустити конфлікту. Повідомляючи про це 18 січня, «Радіо Свобода» додає, що воно веде пряму трансляцію з Хрещатика. Своєю чергою, «Espreso.tv» інформує в суботу: 

Група тітушок прийшла на Майдан. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» пише Роман Орищенко: «Перша група із Шиловою тітушок підійшла! Їх зустрів Парубій. Тітушок знову видають кросівки. Народ кричить тітушкам ганьба!».

Натомість нардеп від «Батьківщини» Олександр Бригінець повідомив: «Події відбуваються на барикаді біля ЦУМу. Прийшли провокатори – людей 50 – з пов’язками на руці, які мають п’ять ліній, що дуже нагадують символіку ЛГБТ (у яких сім ліній). Виходячи із кількості людей – мета у них одна – попіаритися перед камерами. Їхня лідерка заявляє, що вона прийшла з українцями».

Бригінець нагадав, що «це та сама баришня (колишня «регіоналка» з Дніпропетровська Вікторія Шилова), яка підігрувала Пилипишину проти опозиції на 223 окрузі, за що була вигнана Ляшком зі своєї партії. Тепер вона скинула свою політичну маску і прямо виступає проти Майдану. Їй не подобається, що вулиці заблоковані». 

«Парубій закликає цю панянку та її активістів піти розблокувати від Беркута вулицю Банкову чи вулицю Грушевського. Але, звичайно, йти проти «Беркуту» вони не будуть , бо їм не за те заплатили. Так поюзати перед камерами це будь-ласка. Отже тут усе спокійно. Тому повертаюся на Майдан.До реч, смішно розблоковувати Хрещатик в суботу о 12 годині, бо в цей час завжди протягом багатьох років Хрещатик заблокований для будь-якого проїзду і вільний, як і зараз, для пішоходного проходу. Влада давно обіцяла зробити Хрещатик пішохідним, але не наважувалася. Майдан це зробив», - зазначив Бригінець.

«Espreso.tv» також додає: «Тітушкам», які сьогодні прийшли на Майдан висловити своє невдоволення блокуванням Хрещатика не дали спровокувати бійку Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це заявив комендат Майдану Андрій Парубій.

За його словами, люди, які прийшли сьогодні на Майдан під керівництвом колишнього члена партії Олега Ляшка Вікторії Шилової, казали, що хочуть подивитися на Майдан, проте на запрошення організовано пройти через входи що існують відповіли відмовою. «В них була одна мета – спровокувати бійку. Але зараз все спокійно. Вони стоять і висловлюють свої гасла, а наші хлопці у свою чергу агітують їх», – розповів Парубій.

«На їхні закиди щодо блокування Хрещатика ми відповіли, що Хрещатик не є заблокований і будья-яка людина може пройти на Майдан. Ми ж запропонували їм сходити на Грушевського і спитати у Внутрішніх військ чому заблоковано урядовий квартал», – додав Парубій. Наразі протистояння на Хрещатику триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів