Тільки 7,3% опитаних соціологами громадян України готові попрощатися з Донбасом, – дослідження

18:34 27 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: DT.ua

На контрольованих українською владою території Донеччини й Луганщини лише трохи більше 16% прагнуть порвати з Україною.

Більше половини (54,3%) жителів України в корені не готові втратити Донбас. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології за замовленням київської газети «Дзеркало тижня. Україна». 

Якщо ж до 54,3% приплюсувати ще й «швидше не згодні», а таких – 27,1%, то виходить, що переважна більшість українців виступають за Донбас у складі України. Навіть в самому Донбасі таких 72,6%. Основні ж рекорди побили Херсон (93%), Одеса (88,4%), Луганськ (84,9%) та Дніпропетровськ (82,5%). 

Готові попрощатися з Донбасом 7,3% українців. При цьому в самому регіоні бажаючих «порвати» з Україною виявилося трохи більше 16%.

Тут же досить легко виявити і ті, м'яко кажучи, несподівані області, які замислюються над цим питанням врозріз із загальноприйнятою думкою. На Закарпатті готові відпустити Донбас у «вільне плавання» 16,5%, у Чернівцях – 13,5%, у Миколаєві – 13,1%, на Галичина – 9,8%, к Запоріжжі – 8,4%.

Згідно з результатами опитування, лише 1,8% жителів України готові повністю «порвати» з Донбасом

Дослідження «Думки і погляди населення України: Грудень 2014 року» проводилося за замовленням столичної газети «Дзеркало тижня. Україна» Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014 року. У ході дослідження було проведено 3035 інтерв'ю з дорослими жителями України, які проживають у 179 населених пунктах України.

Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

Про це повідомила сьогодні, 27 грудня, київська газета «Дзеркало тижня. Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів