Терористичні псевдореспубліки на Донбасі об'єдналися

17:45 24 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ura.ru

Зафіксувати в суботу цю подію підпустили лише журналістів телеканалу «Росія-24».

Як повідомляє сьогодні, 24 травня, сайт «УРА-Інформ.Донбас», терористичні угруповання «Донецька народна республіка» («ДНР») і «Луганська народна республіка» («ЛНР») підписали в суботу в Донецьку в готелі «Шахтар Плаза» по закінченню з'їзду «народних представників» Миколаєва, Одеси, Херсона, Дніпропетровська, Донецька, Луганська та Запоріжжя «документ» про їх об'єднання самопроголошених «держав» у лапках в складі єдиної – так званої «Новоросії». Від імені «ДНР» цей папірець скріпив підписом його «прем'єр-міністр» – громадянин Росії Алєксандр Бородай, від імені «ЛНР» – самопроголошений «голова» її «республіканських зборів» Олексій Карякін.

Процес підписання проходив у закритому режимі, вхід у кімнату охороняли кілька автоматників. Зафіксувати скріплення документа підписами допустили лише журналістів телеканалу « Росія-24».

Інтернет-видання «Українська правда» розповіло про цю подію в повідомленні «Сепаратисти почали ділитися на нові «республіки» розлогіше:

«У самопроголошеній Донецькій народній республіці стався розкол. Про це передає «УРА-Информ.Донбасс».

Як стало відомо, 24 травня на з'їзді «народних представників» в Донецьку керівництво ДНР розкололося на дві групи, що підтримують різні погляди на розвиток «республік». З'їзд був ініційований рухом «Юго-Восток» на чолі з Олегом Царьовим.

Його підтримали голова «Верховної Ради» ДНР Денис Пушілін і «прем'єр -міністр» ДНР Олександр Бородай. «Глава ЦВК» ДНР Роман Лягін, «спікер парламенту» ДНР Володимир Маковичі і «народний губернатор» Павло Губарєв не підтримали ідеї даного заходу і заявили, що не мають до цих людей жодного відношення.

Зокрема, Губарєв заявив, що не визнає назву «Юго-Восток», оскільки вважає, що нова держава має називатися «Новоросія» . «Ми не визнаємо президента і парламент України. Донецька і Луганська народні республіки є незалежними державами. Це моя позиція. Тому визнавати уряд і обраного президента ми будемо тільки з позиції, якщо вони готові визнавати незалежність республік Донбасу», – сказав він.

Другою його вимогою стало «негайне виведення військ за межі народних республік і припинення будь-яких бойових дій». Водночас, Лягін заявив, що на відміну від руху «Юго-Восток», ДНР не збирається повертатися «в українське поле».

Пізніше стало відомо, що самопроголошені ДНР і ЛНР підписали документ про об'єднання в складі єдиної держави « Новоросія». Підписання документа відбулось у суботу у Донецьку в готелі «Шахтар Плаза», який належить олігарху Рінату Ахметову, по закінченню з'їзду «народних представників», організованого головою руху «Юго-Восток» Олегом Царьовим.

Від імені ДНР документ про об'єднання підписав «прем'єр -міністр» ДНР Олександр Бородай, з боку ЛНР – глава самопроголошеної республіки Олексій Карякін. Сам процес підписання проходив у закритому режимі, вхід в кімнату охороняли кілька озброєних чоловіків. Зафіксувати скріплення документа підписами допустили лише журналістів телеканалу «Росія -24» .

У той же час народний депутат України, лідер руху «Юго-Восток» Олег Царьов оголосив про створення «Народного фронту», – передає Інтерфакс-Україна. «Ми, народні представники Одеси, Миколаєва, Херсона, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, Донецька і Луганська оголошуємо про створення Народного фронту, який буде створений для захисту мирного населення від терору іноземних спецслужб, а також для самовизначення та самоорганізації, вирішення нагальних соціальних проблем», – сказав парламентарій. За його словами, Фронт об'єднує українців і росіян, активістів різних партій і рухів, а також представників профспілок, громадських та неурядових організацій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів