Терористи захопили міськвідділ міліції в Слов'янську й прокуратуру в Донецьку, з якої їх прогнали (відео)

11:15 12 квітня 2014 р.

У Слов’янську напали на відділ міліції

У Слов’янську напали на відділ міліції
Фото: tsn.ua

Правоохоронці прокоментували в суботу: «Прокуратуру деякі хлопці взяли, щоб, напевно, справи свої спалити».


Відео: Slavgorod.com.ua

Цієї ночі cепаратисти взяли штурмом будівлю прокуратури Донецької області, яку станом на ранок вже звільнено, а також захопили райвідділ міліції у Слов'янську. Як зазначають самі учасники захоплення прокуратури в групі «Антимайдан Донецьк» у соцмережі «ВКонтакте», «народ з прокуратури вже йде на ОДА, менти їх не чіпали, просто вигнали з прокуратури», пише «Остров».

На їх думку, група осіб штурмувала прокуратуру з власної ініціативи. «Прокуратуру деякі хлопці взяли, щоб, напевно, справи свої спалити, або мали на меті особисті цілі», – наголошується в повідомленні.

Як повідомив у своєму «Facebook» журналіст, редактор «Новостей Донбасса» Олексій Мацука, наразі прокуратура працює в штатному режимі.

«Вночі сепаратисти намагалися захопити будівлю прокуратури Донецької області, однак правоохоронні органи зуміли запобігти захопленню. Разом з тим  сепаратисти встигли пошкодити частину майна всередині будівлі, також зафіксовані факти мародерства», – зазначив Мацука.

Пізніше у прокуратурі Донецької області заявили, що за фактом захоплення будівлі облпрокуратури відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення), повідомляє «Інтерфакс-Україна». «12 квітня близько 6.05 ранку група невідомих молодиків у масках і з битами увірвалася в будівлю прокуратури . Не висуваючи вимог, агресивно налаштовані загарбники в кількості близько 40 чоловік почали барикадувати входи в будівлю меблями. О 7.30 після переговорів невідомі в масках залишили будівлю прокуратури», – йдеться у повідомленні. – За фактом спроби захоплення приміщення відкрито кримінальне провадження. На місці працює слідчо-оперативна група, триває огляд місця злочину. Будівлю повністю розблоковано. Встановлюється сума заподіяної шкоди».

Про це повідомляє сьогодні, 12 квітня, «Українська правда». Натомість, за даними глави МВС Арсена Авакова, у Слов'янську озброєні люди в камуфляжі захопили райвідділ міліції. «Тут реакція буде дуже жорсткою. Як і різниця між протестуючими і терористами», – зазначив Аваков на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

А невдовзі Аваков повідоми, що в Слов'янськ вислано спецпризначено, й запевнив: «До терористів зі зброєю – нульова терпимість».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук попереджав у п’ятницю, що 12-13 квітня очікується активізація дій екстремістів на південному сході.

Ще два відео зі Слов’янська:

https://www.youtube.com/watch?v=lzYzGe1veIM

https://www.youtube.com/watch?v=lC1O6uhF_Yo

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів