Терористи захопили Дебальцівську міськраду й отримали відкоша на півночі Луганщини

09:40 6 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Його дали в понеділок озброєним бойовикам місцеві самооборонці й правоохоронці.

«ТСН.ua» інформує сьогодні, 6 травня, що бойовики без опору захопили Дебальцівську місьраду на Донеччині .При цьому в екстремістів в руках були прапори «Донецької народної республіки». Напередодні депутати міськради провели засідання під тиском екстремістів. На ньому було ухвалено рішення про проведення в місті референдуму про статус регіону. Влада виділила приміщення для голосування.

Натомість блогер Сергій Іванов повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що ополченці зі Сватівського й Старобільського районів на півночі Луганщини перешкодили прибуттю на їх територію тнриторію терористів з обласного центра. За його словами. 5 травня три мікроавтобуси й два легкових автомобіля з озброєними автоматичною зброєю бойовиками вирушили в Сватове з метою схилити місцеві владу й населення до проведення 11 травня референдуму щодо статусу так званої «Луганської народної республіки». 

«На кордоні Старобільського та Сватівського районів їх зустріла офіційна делегація посадових осіб, представників самооборони і правоохоронних органів Сватівщини – інформує Сергій Іванов. – При цьому особовий склад самоооборона Старобільська й Сватового, яка нараховує кількасот небагатослівних здорових українських чоловіків, був негайно піднятий в рушницю, про що «колорадо», зрозуміло , одразу дізналися.

За даними джерел блогер, переговори були нетривалими , після чого представники сепаратистського руху ретирувалися до Луганська. Сергій Іванов стверджує, що місцеве населення категорично проти проведення псевдонародних «референдумів», псевдонародних «ополчення і армії» з триколорами, а також всіляких псевдонародних «губернаторів». «Найманцям і зрадникам настійно рекомендувалося забути цей маршрут раз і назавжди, бо живописні сватівські і Старобільські пейзажі бувають однаково привітні далеко не до всіх», – додає блогер.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів