Терористи вбили під Слов'янськом італійського журналіста і російського перекладача, – «ІС» (відео)

15:36 25 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АР

Про це заявляє в неділю спільнота «Інформаційний Спротив».


Відео: «Телеканал новин «24»

Спільнота військових експертів і журналістів «Інформаційний Спротив» повідомляє сьогодні, 25 травня, що терористи застрелили під Слов’янськом італійського журналіста та його перекладача й поранили фоторепортера з Франції.

«Трагічна подія, що сталася, за попередніми даними, у результаті мінометного обстрілу, мала місце біля залізничного переїзду поблизу Слов’янська – йдеться також у повідомленні «ІС». – Найближчі позиції сил АТО в цьому районі — на горі Карачун. За оперативними даними групи «Інформаційний спротив», упродовж доби 24 травня українські силовики не застосовували міномети в цьому районі. Також не виглядає достовірною версія вбивства й поранення журналістів з автоматичної зброї – оскільки відстань від місця події до найближчих позицій сил АТО становить не менше 1,5 км. Водночас, упродовж останньої доби терористичні групи в Слов’янську неодноразово дійснювали мінометні обстріли позицій українських силовиків».

Натомість інтернет-видання «Newsru.ua» інформує в неділю в повідомленні «Під Слов'янськом вбили італійського фотокора і російського перекладача, француза поранили»:

«У селі Андріївка під Слов'янськом на Донеччині загинули італійський фотожурналіст Анді Роккеллі та його перекладач Андрій Миронов. Про це заявили представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» на сторінці у Twitter», – повідомляє «Укрінформ». 

Згідно з цією інформацією, обидва вони стали жертвами мінометного обстрілу. «Крім того, поранено французького фотожурналіста Вільяма Роглона з агентства «Wostok Press», – повідомляє РІА «Новости» з посиланням на французьку газету Le Monde.

За словами Роглона, у суботу ввечері журналісти, Миронов і їхній водій потрапили під мінометний обстріл. Вони покинули машину й залягли в кюветі.

«Упало від 40 до 60 снарядів, – розповів француз. – Одна з мін розірвалася прямо в кюветі».

Роглон отримав уламкові поранення ніг. Його супутники лежали нерухомо.

«Роглон під вогнем побіг до позицій сепаратистів, показуючи свою апаратуру й викрикуючи, що він журналіст. Його посадили в машину й відправили в лікарню, де надали медичну допомогу», – пишуть «Грани.ру».

«Життя Роглона поза небезпекою», – передає французька газета «Le Parisien» із посиланням на заяву зовнішньополітичного відомства П'ятоїреспубліки.

Роккеллі було 30 років, він учасник групи фоторепортерів «Cesuralab». Про його смерть пише й італійське агентство «Ansa2 з посиланням на поінформовані джерела.

«Посольство Італії в Києві намагається перевірити інформацію про те, що трапилося з італійським фоторепортером і його російським перекладачем під Слов'янськом», – повідомляє італійське МЗС. Представники італійського посольства також з'ясовують долю журналістів, у тому числі за допомогою представників ОБСЄ.

Андрій Миронов, за даними «Граней», – правозахисник, співробітник «Меморіалу», колишній радянський політв’язень. Він працював у Чечні, розслідував застосування різних видів зброї. Миронов був постійним учасником протестних мітингів.

«У МВС України підтверджують загибель під Слов`янськом італійського фотокореспондента, але поки нічого не можуть сказати про долю його перекладача з Росії. Про це 25 травня на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив речник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський», – передаєУНІАН.

«Відомо, що італійський фотограф загинув. Про його колегу нічого не можу сказати – щодо його долі», – зауважив Речинський.

На уточнююче запитання стосовно продовження збройних сутичок на Донбасі, Речинський відповів: «У зоні ведення антитерористичної операції були бої протягом ночі і зранку. Деталі по кількості загиблих поки не відомі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів