Терористи в будівлі СБУ в Луганську зізналися – їм залишилося протриматися лише добу (відео)

19:55 8 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Про це один зі загарбників обласного управління Служби безпеки України повідомив у вівторок у свооєму виступі перед входом до неї.


Відео: ТСН.ua

Як передає сьогодні, 8 квітня, кореспондент УНІАН, за словами цього терориста, їхнім дружинам почали надходити дзвінки від силовиків з проханням вплинути на своїх чоловіків, щоб ті склали зброю. В обмін на це обіцяють залишити їх живими.

Також за словами активіста, їм пообіцяли амністію, якщо вони вийдуть з будівлі. Однак терорист заявив: «Ми вийдемо з будівлі тільки в тому випадку, якщо виконають наші вимоги: Донбас у складі України, але вільний, референдум і повна амністія усіх «беркутят». Ми тут стоятимемо до кінця. Луганці-городяни не розходьтеся, підтримуйте. Разом ми сила».

На цю вимогу силовики заявили, що через півгодини розпочнеться штурм. Натомість терористи кажуть, що ці півгодини вже давно пройшли, однак штурм не розпочався.

Вони також закликають у мікрофон усіх чоловіків брати активну участь в мітингу й  в укріпленні барикад, «а не відстоюватися за спинами своїх дружин».

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня у Луганську сепаратисти захопили будівлю УСБУ й склад зброї у ній. Під час штурму постраждали дев’ятеро осіб, були вибиті вхідні двері в будівлі, розбиті вікна.

Терористам вдалося увірватися всередину управління й встановити на козирку будівлі прапор Російської Федерації. Того самого дня голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських, начальник Луганського обласного ГУ МВС Володимир Гуславський провели з тими, хто захопив будівлю, переговори, після яких були звільнені з-під варти шестеро проросійських активістів, затриманих за сепаратизм. А сьогодні, 8 квітня Антитерористична група Служби безпеки України, яка здійснює заходи зі звільнення захопленої членами радикальної організації адміністративної будівлі Управління СБУ в Луганську, встановила, що зловмисники замінували приміщення, й, погрожуючи зброєю та вибухівкою, насильно утримують у ньому близько 60 громадян.

Тим часом заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар заявила в ефірі «Еспресо.TV» – якщо загарбники адмінбудівель на Сході України, а зокрема – обласного управління СБУ в Луганську, не підуть на переговори, то проти них будуть застосовані адекватні антитерористичні засоби. Вона також повідомила:

«У Луганську ми маємо справу практично з терористичною групою, яка, на жаль, добре озброєна і становить небезпеку для місцевих людей. Ситуація проблемна і може викликати з нашого боку адекватні антитерористичні засоби, бо сьогодні переговорний процес виявився невдалим. Звичайно, ми хочемо вирішити проблему в мирний спосіб. У Донецьку тривають переговори щодо звільнення ОДА. СБУ там звільнено, в Харкові звільнено ОДА. Тобто ситуація залежить від окремого регіону», - наголосила заступник секретаря РНБО».

Як повідомляв «Щоденний Львів», редактор інтернет-видання «0642.ua» Яна Осадча заявила у вівторок з посиланням на свої джерела, що 15 зі 16-ти загарбників луганського СБУ – громадяни Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів