Терористи нарахували в окупованих районах Донеччини близько 200 українських диверсантів, – «ІС»

12:28 30 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Група військових фахівців «Інформаційний Спротив» констатує у вівторок: «У «ДНР» наростає «партизанський психоз».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 30 грудня, такі її оперативні дані:

«Попри оголошений «режим припинення вогню», підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати позиції українських військ. Також триває перегрупування сил противника.

У районі Докучаєвська (місто обласного значення на Донеччині за 40 км на південь від її обласного осередку. – «ЩЛ») російсько-терористичні війська перекинули мінометні розрахунки ближче до переднього краю. Мінометні позиції ретельно замасковані.

Упродовж останніх трьох діб (до 12,00 вчорашнього дня) в районі Вергунки селище у Жовтневому районі Луганська. – «ЩЛ») і Станиці Луганській (селище міського типу й райцентр на Луганщині. – «ЩЛ») сталося кілька зіткнень підрозділів російсько-терористичних військ з неідентифікованим противником. Бойовики стверджують, що на них «напав хунтівський спецназ» (диверсійно-розвідувальні групи українських військ), який атакував їх бойову охорону «заради розваги».

Житлові будинки в районах Донецька, безпосередньо прилеглих до лінії протистояння між російсько-терористичними та українськими військами й залишених жителями, піддаються перманентному мародерському розграбуванню з боку бойовиків. У ході боротьби за «здобич» між мародерами виникають конфлікти, які супроводжуються перестрілками.

Показово, що створена т.зв. «військова поліція ДНР» – в перших рядах мародерів (ватажки двох найбільш великих та активних мародерських груп – саме представники «військової поліції ДНР»). Також останнім часом відзначається дедалі активніша участь у мародерстві не лише місцевих терористів, а й російських найманців. Найбільше мародерів цікавить алкоголь, цінності, одяг, побутова електроніка.

У декількох містах на півдні Донецької області тривають «мобілізаційні заходи». Новопризначені «воєнкоми» обдзвонюють громадян, які мають гостродефіцитні для російсько-терористичних військ ВУСи (військово-облікові спеціальності). Однак протягом останніх п’яти днів загалом вдалося «мобілізувати» лише близько 25-ти чоловік.

У «ДНР» наростає «партизанський психоз». Власникам автомобілів офіційно заборонено тонувати стекла в авто. Замість адміністративних покарань «штрафів) бойовики» карають «порушників, розбиваючи скла прикладами. Зафіксовано кілька випадків відкриття вогню без попередження по автомобілям з тонованими стеклами.

Також, за даними групи «ІС», в «службових документах» «ДНР» фігурує прізвища близько 200 «українських терористів», які нібито «діють в тилах республіки». У Сніжному (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») призначений керівництвом терористів «мер» пообіцяв розстрілювати на міській площі мародерів і людей, причетних до розкрадання «гуманітарної допомоги» з Росії».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 30 грудня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів