Терористи намагаються прорватися з оточеного Слов’янська в Сніжне, – штаб АТО

14:21 13 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Про це повідомило в п’ятницю агенції «ЛІГАБізнесІнформ» джерело в керівництві антитерористичною операцією.

Терористи зі Слов’янська намагаються вийти з оточення і пробитися в бік міста Сніжне на сході Донецької області, де бойовики створюють свій опорний пункт. Про це  повідомило сьогодні, 13 червня, агенції «ЛІГАБізнесІнформ» джерело в штабі керівництво АТО, яке конкретизувало:

«Бойовики вже кілька днів вперто намагаються пробитися через оточення навколо Слов’янська. Вони розуміють що місто вони вже фактично втратили.

Спецназ і армія вже в межах міста. З кожним днем армія просувається все далі і скоро повністю очистить місто від бойовиків.

Розуміючи це, терористи намагаються вийти з оточення і переміститися в місто Сніжне, в район повністю контрольований бойовиками. У цьому місті диверсанти з Росії вже організували потужні фортифікації і створюють свій опорний пункт. Сили АТО докладають всіх можливих заходів, щоб цьому перешкодити».

Співрозмовник агенції також прокоментував появу танків у терористів. За його словами, поява цього виду військової техніки – «інформаційна пропаганда».

«Російські спецслужби за допомогою цих декількох одиниць важкої техніки намагаються підняти моральний дух терористів, які продовжують очікувати вторгнення російських військ. Ці одиниці техніки не уявляють реальної загрози і будуть знищені, як тільки покинуть територію населених пунктів. Бомбити їх у межах міста ми природно не можемо», – відзначило джерело.

Співрозмовник агенції також розповів, що терористи ДНР зривають процес виїзду біженців з території проведення АТО. Бойовики стали вимагати від тих, хто покидає міста в зоні проведення АТО гроші, іноді великі.

Вілтак «ЛІГАБізнесІнформ» нагадує, що сьогодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про проникнення колон з військовою технікою з боку Росії через захоплені пункти пропуску на східному кордоні України і підтвердив інформацію про проходження через кордон трьох танків. За попередніми даними, мова йде про танки Т-72, які перебувають на озброєнні російської армії. В української армії подібних танків на озброєнні немає. 

Увечері колона з трьох російських танків і двох КАМАЗів з терористами з боку Макіївки вже в’їхала в Донецьк. Пізніше президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з главою РФ Володимиром Путіним назвав неприйнятною ситуацію, коли через український кордон з Росії переходять танки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів