Терористи дезінформують про «захоплення» офіцерів, які насправді не існують

13:26 14 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АFР

Зокрема в управління Східного територіального командування Внутрішніх військ МВС України немає офіцера на прізвище Юрій Лебідь, якого нібито полонили бойовики.

Інформагенція «Укрінформ» розповідає в повідомленні «Кого знову «захопили» донецькі бойовики?»:

«З-поміж керівного складу управління Східного територіального командування Внутрішніх військ МВС України немає офіцера на прізвище Юрій Лебідь. Про це йдеться на сайті Національної гвардії України.

Нагадаємо, у регіональних ЗМІ з'явилася інформація, що бойовики, які діють на території Донецької області, нібито полонили «начальника управління Східного територіального командування полковника Юрія Лебедя». Як зазначається на сайті НГУ, начальником управління Східного територіального командування ВВ МВС України є генерал-майор Віктор Ганущак. Серед його заступників також немає «полковника Юрія Лебедя».

Як повідомляв Укрінформ, українські сили, що беруть участь в антитерористичній операції, неодноразово ставали об'єктами інформаційних диверсій з боку сепаратистів. На думку експертів, центри інформаційно-психологічних операцій проти України зосереджені у Росії, яка закинула своїх диверсантів на схід України і дестабілізувала тут обстановку, тероризуючи мирне населення і вбиваючи українських військовослужбовців.    Раніше «дезою» виявилася «інформація» про нібито захоплення бойовиками в зоні АТО народного депутата України Олега Ляшка».

Як повідомляв «Щоденний Львів», спільнота «Інформаційний Спротив» розповідає сьогодні, 14 травня, в повідомленні «Російські диверсанти отримали наказ деморалізувати силовиків і місцевих жителів»: «За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», структурний підрозділ ГРУ ГШ ЗС РФ 9головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації. – Ред.) у Ростові-на-Дону передав розпорядження керівникам диверсійних груп на Донбасі, які діють спільно з місцевими терористами , організувати інформаційно-психологічні акції, спрямовані на підрив бойового духу українських силовиків і деморалізацію місцевого населення. Зокрема, дано вказівку через усі можливі інформаційні канали поширювати дезінформацію про масову загибель під час бойових зіткнень українських військовослужбовців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів