Терористам на сході України платять по $3-5 тисяч (відео)

10:12 3 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Повідомивши про це, екс-голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж додав: «Якщо виконують щось надзвичайне – до $10 тисяч».


Відео: Телеканал 1+1

Програма «Гроші» телеканалу «1+1» розповідає в сюжеті «Скільки платять найманцям за вбивства українців? Та чи є в Україні Державний кордон?»:

«Професіонали, які збивають українські гвинтокрили, убивають і навіть беруть в полон бійців українських спецпідрозділів. Про них вже давно знають в Україні.

Вони стоять на обліку в різних структурах спецслужб. Вони – це російські найманці, які за гроші ладні пролити будь-чи кров.

«Гроші» розповіли про те, чому найманці так настирно лізуть в Україну і скільки можна заробити, вбиваючи українців. Цю збірну безіменну армію служителів смерті сформувала і підготувала Росія.

Такі групи готуються, тисячі людей проходить підготовку, найманець готується представниками спецслужб Росії, озброюється та фінансується. Серед російських найманців – лише професіонали.

«Підготовка в них дуже добра, тактика є, грамотно вони організовують засади, грамотно розставляють огньові точки», – каже Михайло Бондарчук, генерал-майор запасу спецпідрозділу «Альфа».

Жодних дилетантів. Більшість  з них – військові.

«Це бувші військовослужбовці спеціальних військ, розвід управління міністерства оборони, це представники правоохоронних структур. Часто це ті, які молоді пішли ще на пенсію», – розповідає Микола Маломуж, екс-голова Служби зовнішньої розвідки України.

Усі відібрані найманці пройшли не одну війну і єдине, що вміють робити, це – вбивати. Більшість з них – вихідці саме з гарячих точок.

«Хто в Чечні приймав участь, хто на північному Кавказі, хто в Афганістані, хто в інших гарячих точках за кордоном. Це більш кваліфіковані, але більш жорсткі люди», - розповідає Микола Маломуж.

Самі терористи вже не приховують: приїхали вбивати саме з Росії. Усі ці групи спеціально готують, аби закидати в Україну. Готувались в Краснодарському краї і Ростові-на-Дону.

Чеченський лідер Рамзан Кадиров теж визнав, це його земляки таки прибули в Україну і впізнає серед них своїх знайомих.

«Що стосується чеченців, то вони там є, – так, чеченці там є. Це безумовно. За нашими підрахунками 14 чеченців, один загиблий, 4 поранених. Там є знайомі обличчя, я фотографії дивлюсь, вони там є», – каже Кадиров.

Звісно, бойовики приїхали не задарма. І вже точно воюють не за ідею, адже для цих головорізів це прибутковий бізнес. Саме за кривавими грошима вони приїхали в Україну. Розмір гонорару найманця залежить від багатьох факторів.

«В залежності, який статус цього найманця,, чи командир, які операції проводив. Отримують 3-3,5 тисячі, 4 тисячі до п'яти. Якщо виконують щось надзвичайне – може і до 10 тисяч», – каже Микола Маломуж.

Надбавкою до зарплати цілком служить, наприклад, викрадення українського силовика. За кожного вбитого українського вояка – російські командири платять найманцям окрему доплату.

Та найбільші гонорари та зарплати отримують ватажки. За свою криваву роботу вони отримують від східної держави десятки тисяч доларів.

Усі умови ватажкам диктують ті, хто замовляє музику. «Родина Януковичів. Це – головне джерело, як контролює в першу чергу Слов'янськ», – каже донецький журналіст Олексій Мацука.

На вкрадені в українців мільярди можна оплатити не оду війну. Активісти Сходу переконані – витрати на постачання зброї сепаратистам частково покриває син екс-президента – Олександр Янукович. 

Нескромне спонсорство розміром в мільйони доларів. У списку можливих спонсорів терористів називають й інших соратників Януковича – Олександр Єфремов, Олександр Якименко та Юрій Іванющенко, більше відомий як Юра Єнакієвський.

Головний сценарій терористи, ідеологи та їхні спонсори готували на період другого туру виборів Президента в Україні, хоча вже потроху стає зрозуміло, що сценарій захвату сходу – затухає і сходить нанівець. Нагадаємо, через дії російських бойовиків на Сході загинули 122 людини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів