Телевізійні канали Бєларусі вперше проігнорували новорічне звернення президента Росії

15:55 1 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ybelov.livejournal.com

За два тижні до нового року президент Бєларусі Олександр Лукашенко заборонив поширювати інформацію, яка може завдати шкоди національним інтересам країни.

Інтернет-портал «Преса України» інформує сьогодні, 1 січня, повідомленні «Бєларусь вперше за 20 років проігнорувала новорічне привітання Путіна»:

«Усі телевізійні канали Бєларусі проігнорували новорічне звернення президента Росії Володимира Путіна. Більше двадцяти років бєларусів з Новим роком вітав президент чужої країни. Про це повідомляє видання «Білоруський партизан», новину передає «Преса України».

Жоден бєларуський телеканал не показав у новорічних телеефірах привітання Путіна. Незважаючи на те, що виступ російського президента був заявлений в програмі «РТР-Бєларусь», все ж керівництво телеканалу прийняло історичне рішення показати замість чужинця звернення свого президента Олександра Лукашенка.

«Вперше в новітній історії білоруські телеканали не транслювали святковий виступ президента Росії», – повідомляє видання.

Більше двадцяти років бєларуси зустрічали Новий рік «по Москві» в 23.00 і слухали привітання президента чужої країни. І тільки через годину, опівночі -– «по Мінську» бєларуси приділяли час голові своєї країни. В нинішньому році для жителів Бєларусі настав час «Х» –у зв'язку з переведенням стрілок годинника московський і мінський час збігся, і місцевим телеканалам необхідно було вибрати, чий виступ показати співвітчизникам.

Варто відзначити, що за два тижні до нового року президент Олександр Лукашенко підписав документ про зміни до закону про ЗМІ. Згідно із нововведеннями відтепер всі ЗМІ в Бєларусі підлягають включенню в державні реєстри. Виняток становлять лише інформаційні інтернет-ресурси.

Новий закон забороняє ЗМІ поширювати інформацію від імені незареєстрованих організацій; пропагувати наркотики, психотропи та інші одурманюючі речовин. Також тепер заборонений показ порнографії, насильства і жорстокості. При цьому ЗМІ заборонено поширювати інформацію, спрямовану на пропаганду війни, або екстремістську діяльність, а також таку інформацію, яка може завдати шкоди національним інтересам Бєларусі.

Раніше ми повідомляли: Президенти Казахстану та Бєларусі прийняли рішення активізувати економічні і політичні відносини з Україною в обхід Митного союзу. Вони заявили, що Мінськ і Астана підтримує територіальну цілісність України».

Про це повідомляється в четвер на інтернет-порталі «Преса України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів