Українські силовики закріпилися неподалік Карлівки – до Донецька їм залишилося 30 кілометрів (відео)

00:32 11 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Inforesist.org

Натомість між Артемівськом і Горлівкою – 32 км умовно неконтрольованої території.


Відео: ТСН

Кореспондент «Телевізійної служба новин» каналу «1+1» Олександр Моторний розповів 10 липня в сюжеті «Бойовики змінили тактику провокацій та взялися виловлювати «добровольців» на вулицях Донецька»:

«Територія на Сході України, яка охоплена тепер бойовими зіткненнями, впродовж останніх 48 годин зменшилась за напрямком Слов'янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка. Крайній опорний пункт силовиків тепер розташований на відстані трохи більше сорока кілометрів від Донецька.

На Ростовській трасі територія, підконтрольна силам АТО, окреслюється виїздом із Артемівська. Далі – 32 кілометри умовно неконтрольованої території, там немає блокпостів і це шлях на Горлівку, яку продовжує контролювати угруповання Безлера. 

Мало того, воювати за Горлівку дуже непросто, адже там зосереджено багато хімічних промислових підприємств і, відповідно, виникають додаткові загрози у разі спроби активної силової зачистки міста. З іншого боку, самі бойовики – ті, що залишилися і які ще воюють під прапорами так званої «ДНР»,  не  збираються сидіти без діла.

Після багатоденних дистанційних обстрілів житлових кварталів, спершу в Слов'янську з Краматорськом, а тепер вже й у Донецьку та Луганську, терористи в тактиці провокацій зробили наступний крок. Мало того, що вони ведуть прицільні обстріли житлових будинків, так тепер ще й прагнуть візуально переконати місцеве населення у тому, що по стріляють по цивільним саме урядові сили.

Разом із тим, охочих воювати на боці терористів залишається все менше й менше. Судячи з того, що чоловіків тепер відверто виловлюють на вулицях Донецька і силою примушують воювати на стороні «ДНР», з бойовими кадрами у бойовиків  серйозні проблеми.

Як вже раніше повідомлялося, сили АТО закріпилися біля Карлівки: до Донецька залишилося 30 км».

А повідомляла про це кореспондент «ТСН» Світлана Федчун – в сюжеті «Сили АТО закріпилися біля Карлівки: до Донецька залишилося 30 км»:

«Силовики звужують кільце навколо терористів. Бойовики втікають зі своїх угруповань.

Карлівку на Донеччині атакують сили АТО. У четвер там від самого ранку тривав бій: знищено два десятки терористів.

Один військовий загинув і один отримав поранення. До Донецька залишається 30 км.

У самому місті в районі аеропорту точився бій. Містян попередили, щоб ті не виходили на вулиці і балкони.

Жителів Луганська та Сєверодонецька у четвер на світанку розбудили вибухи. В районах обстрілів перекритий рух.

На вулиці без крайньої потреби ніхто не виходить. Під час обстрілів кілька снарядів поцілили у дах сєверодонецької багатоповерхівки.

У центрі Луганська по домівках стріляють з танків. Місцеві мешканці кажуть, що обстріл ведуть терористи.

Офіційної інформації про жертви ще не має, але джерела «ТСН2 стверджують, що одна жінка загинула. Про обстріл мирного населення кажуть і в центрі АТО.

У Донецьку терористи підтягують з районів міста до аеропорту важку техніку: танки та БТРи. Вибухи звідти чути навіть у центрі міста.

Сили АТО звужують кільце оточення навколо Донецька. Проте речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко не виключає, що територія, яка знаходиться навколо аеропорту, замінована.

За останню добу з рядів словʼянських та краматорських бойовиків дезертирувала третина особового складу. Є інформація, що «ДНРівці» розмістили своїх вояків на нічліг у гуртожитках університету, а вранці не дорахувалися кожного третього бойовика.

Вони втекли, покинувши зброю. Нагадаємо, що бойовикам продовжують постачати зброю, але кордон вже практично повністю закритий». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів