Силовики заблокували захоплені заколотниками адмінбудівлі (відео)

13:48 8 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Про це заявив у вівторок на брифінгу в Києві виконувач обов’язків голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський.


Відео: «Телеканал новин «24»

Виконувач обов’язків голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський попередив сьогодні, 8 квітня, лобістів приєднання до Росії у відповідальності за тероризм. За його словами, захоплені на сході країни будівлі – заблоковані правоохоронцями, а якщо ситуація не буде вирішена мирним шляхом, то силовики будуть діяти за законом про боротьбу з тероризмом.

Дослівно ж Сергій Пашинський повідомив: «На сьогодні вже дві доби захоплені будівлі СБУ в Луганську заблоковані силами спеціального призначення та підрозділами МВС, у Донецьку захопили будівлю облдержадміністрації. Вона також заблокована силами спецпризначення та підрозділи міліції».

За словами виконувача обов’язків голови Адміністрації Президента, «якщо ми не знайдемо слова, яке дозволить врегулювати ситуацію мирним шляхом, то будемо в рамках закону про боротьбу з тероризмом та іншими законодавчими актами вирішувати цю проблему відповідно до компетенції правоохоронних органів, які там задіяні».

Про це повідомляє сьогодні, 8 квітня, «iPress.ua». Натомість «Українська правда» інформує у вівторок у повідомленні «Сепаратистів закликали здати зброю, в іншому випадку стрілятимуть»:

«Т.в.о заступника голови АП Андрій Сенченко закликає сепаратистів скласти зброю, бо в іншому разі правоохоронці дадуть наказ стріляти. Про це Сенченко заявив в коментарі журналістам у вівторок у ВР.

За словами Сенченка, влада не має нічого проти мирного беззбройного протесту. Однак, за його словами, сепаратисти сконцентрували у себе велику кількість зброї. «Тим, хто був з бітами в руках, ми порекомендували не порушувати громадський порядок, скласти біти і піти працювати», – сказав він.

«Але по відношенню до терористів буде застосовуватися зброя, як це прийнято в усьому світі», – попередив він «Якщо вони не складуть і не здадуть зброю, то спецпідрозділі отримають наказ стріляти», – зазначив Сенченко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів