Українські силовики відбили у терористів шість населених пунктів на Сході України (відео, оновлено)

20:50 2 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comtheministryofdefence.uaphotos_stream

Відтак бандформування залишилися фактично відрізаними вид автомобільних доріг та шляхів постачання зброї.


Відео: ТСН

Координатор спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив» повідомляє сьогодні, 2 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«За оперативнми даними групи «Інформаційний Спротив», з моменту поновлення активної фази АТО українські силовики відбили у терористів і встановили контроль над чотирма населеними пунктами Закотне, Райгородок, Різниківка і Рай-Олександрівка. У даний час береться під контроль Миколаївка.  Також у результаті активних дій та звільнення території від бойовиків розблоковано блок-пост сил АТО, який раніше фактично діяв у тилу у бойовиків. 

У результаті визволення цих населених пунктів перервані основні маршрути матеріально-технічного забезпечення терористичних груп. У групах терористів спостерігається різке погіршення морально-психологічного стану бойовиків.

Терористи зазнають серйозних втрат у живій силі, озброєнні й техніці. Лідери терористичних груп мають жорстку установку заперечувати серйозні втрати 

У результаті дій підрозділів українських десантників у зоні проведення АТО захоплено арсенал терористів, який перевозився колоною бойовиків.  Зокрема, основна частина зброї та боєприпасів перевозилася на броньованому «КамАЗі». 

Захоплено 33 ящики мінометних боєприпасів калібру 120 мм, два 120-міліметрових міномета 2С12, два 82- міліметрових міномета БМ-37, два ПЗРК, кілька вогнеметів РПО «Джміль», АГС-17, ПТУРи. А також велика кількість стрілецької зброї».

Натомість кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Моторний інформує сьогодні, 2 липня, в повідомленні «Сили АТО відрізали терористів від автодоріг та звільнили шість населених пунктів»:

«За неповні дві доби, відколи командування АТО отримало наказ на знищення терористів на Сході України, звільнити вдалося шість населених пунктів: Закотне, Старий Караван, Брусівку, Райгородок, Резніківку та Рай-Олександрівку. Це тепер фактично антитерористична передова і північ Донецької області, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Мало того, українські регулярні сили підготували усі умови для наступу та звільнення від бойовиків Миколаївки. Це дуже важливо, адже тепер терористи залишились фактично відрізаними вид автомобільних доріг та шляхів постачання зброї.

Відомо також, що у Слов'янську принаймні на два блокпости у бойовиків стало менше. Свідки кажуть, що більше не існує сепаратиських блоків у мікрорайонах міста Лімузин та Пожарка.

На часі немає офіційної інформації щодо втрат бойовиків. За непідтвердженою – їх близько чотирьох сотень. Джерела говорять, що терористи ретельно приховують відомості і ховають тіла знищених бойвиків аби остаточно не деморалізовувати власні загони.

Не минулося за період від початку активного наступу без втрат і з української сторони. За даними РНБО, за весь час АТО загинули 200 військовослужбовців та правоохоронців.

Відомо, що один із загиблих українських військовослужбовців – це десантник із 80-ї аеромобільної львівської бригади. На блокпосту, що на перехресті доріг до Слов'янська та Красного Лиману, у нашого бійця поцілив снайпер. І зовсім не виключено, що використовував стрілець новітню російську гвинтівку «Вихлоп».

З іншої сторони підрозділ українських десантників надвечір у вівторок, 2 липня, захопив новий броньований КамАЗ, що прямував до терористів. В середині було 33 ящики з мінами до 12-міліметрового міномету «Сани» (це новітня російська розробка), два міномети БМ-37, реактивний вогнемет, протитанкові керовані ракети, автоматичний гранатомет та багато стрілецької зброї».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів