Силовики штурмують блокпости Євромайдану (пряма трансляція, доповнена відеосюжетом)

17:47 9 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: telegraf.com.ua

Лідери опозиції вважають, що спецпідрозділи Внутрішніх військ хочуть звільнити проїзд на вулицю Банкову для президента Віктора Януковича.


Live streaming video by Ustream

Як передає сьогодні, 9 грудня, «ICTV», силовики відтісняють блок-пости протестувальників в урядовому кварталі на київських вулицях Лютеранській, Шовковичній і Грушевського та в Кріпосному провулку. Відтак лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок констатував на прес-конференції в штабі національного опору в понеділок: «Йде повністю штурм блокпостів».

За його словами, епіцентром подій зараз є блокпости, організовані опозицією навколо місць проведення пікетів та інших акцій. А за даними лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, вже «побили один з пікетів».

Але він зазначив, що позиція Майдану залишається незмінною: «Ми не б'ємо жодного міліціонера, ми не застосовуємо силу, у нас немає ніякої зброї, у нас немає жодних спецзасобів».

На думку Арсенія Яценюка, якщо представники правоохоронних органів застосують силу проти громадян, то це матиме «непередбачувані наслідки». Він зазначив, що перший сценарій, який хотіла застосувати влада – це сценарій силового розгону – поки не задіюється.

«Є другий сценарій – це фактично відтискування мирних демонстрантів. Тому ми зараз йдемо туди», – повідомив також Арсеній Яценюка. Лідери опозиції вважають, що спецпідрозділи хочуть звільнити проїзд на вулицю Банкову для президента Віктора Януковича.

«Що стосується звільнення вулиць для проїзду Віктора Януковича, як ми заявляли, так і заявляємо: пікети по всьому Києву, але приходити на роботу пішки може кожен. І так прийшов на роботу і уряд, треба, щоб і президент пройшовся пішки, щоб зустрітися з заступником держсекретаря США», – зазначив Яценюк. Віталій Кличко вже пішов на блокпост на розі Шовковичної і Богомольця, де «Беркут» вже розбирає огорожу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів