«Свобода» – проти переговорів і за мобілізацію до загонів самооборони

18:00 20 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/franko_lnu

Про це йдеться у заявах на сайті цього Всеукраїнського об’єднання.

Відтак наведемо її повністю:

«Якщо режим свавільно, незаконно і антиконституційно оголошує поза законом практично усі цивілізовані форми мирного протесту, то він сам штовхає народ до протесту немирного. Таким чином саме режим Януковича цілком і повністю відповідальний за криваву провокацію проти учасників мирних протестів. Саме Віктор Янукович, який підписав завідомо неконституційні закони, і є головним провокатором, а зовсім не ті молоді українці, які вийшли захищати свої права на вулицю Грушевського у Києві.

16 січня режим зумисно почав реалізовувати сценарій переведення мирних протестів у вибухову фазу, щоби скористатися з переваг, якими він володіє у силовому протистоянні. І всі побачили, що влада була готова задіяти увесь свій каральний арсенал. 

Режим застосував проти громадян України не тільки кийки і щити, як було раніше – у хід пішли отруйні гази, травматична автоматична зброя, світлошумові та травматичні гранати, водомети тощо. Це вже та грань, за якою слідують хіба що розстріли демонстрантів із вогнепальної зброї.

Особливе обурення викликають варварство і садизм охоронців режиму під час застосування проти демонстрантів смертоносної за мінусової погоди водометної зброї, що заборонено усіма міжнародними конвенціями і прирівнюється до тортур; прицільний вогонь на ураження в голову по журналістах і випадкових очевидцях подій. Тортури і катування проти затриманих громадян України (уся країна шокована кадрами знущань над будівельниками з Кіровограда) свідчать, що режим веде війну без правил проти всього українського народу. Оце і є справжній фашизм у дії!

Владі не вдасться перевести протистояння між режимом і українським народом у громадянську війну. Весь український народ і світова спільнота єдині у своїй оцінці злочинних дій режиму Януковича.

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» вважає, що будь-які переговори із владою неможливі до тих пір, поки не буде усунуто причини ескалації конфлікту – передусім до негайної відмови від впровадження антиконституційних законів.

Первинні наші вимоги залишаються незмінними: звільнення від переслідування усіх учасників акцій протесту, притягнення до відповідальности усіх, хто бив мирних протестувальників, відставка уряду Азарова та повне перезавантаження влади – позачергові президентські та парламентські вибори.

І тільки це може бути змістом будь-яких переговорів із владою.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Натомість у повідомленні «Свобода» створює мобілізаційні пункти по всій Україні та закликає вступати у загони самооборони» прес-служба ВО «Свобода» інформує:

«Всеукраїнське об'єднання «Свобода» оголошує про створення в усіх областях України мобілізаційних пунктів та загонів самооборони для захисту конституційних прав і свобод громадян у боротьбі з диктатурою. У зв'язку з тим, що режим Януковича вдався до збройного насилля проти учасників мирних протестів, закликаємо українців звертатися до мобілізаційних пунктів та зголошуватися до загонів самооборони на місцях і вирушати до столиці для захисту своїх конституційних прав».

Як інформував «Щоденний Львів», лідер «УДАРу» Віталій Кличко також закликає всіх громадян і патріотів на Майдан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів