Світ продовжить санкції щодо Росії

18:51 7 червня 2015 р.

Фото до новини

Сьогодні президент США Барака Обама і канцлерка Німеччини Ангела Меркель зробили спільну заяву про те, що санкції проти Росії мають залишатися чинними доти, доки Москва не виконає своїх зобов'язань за мінськими домовленостями щодо припинення бойових дій на сході України.

Президент США Барака Обама і канцлерка Німеччини Ангела Меркель провели переговори під час саміту "Великої сімки", що проходить на баварському альпійському курорті Гарміш-Партенкірхен.

"Лідери двох країн обговорили кризу в Україні і погодилися, що термін дії санкцій має бути чітко прив'язаний до виконання Росією мінських домовленостей і поваги до суверенітету України", - йдеться у заяві Білого дому, оприлюдненій після зустрічі американського й німецького лідерів. Ще до початку зустрічі Барак Обама заявив, що учасники "Великої сімки" обговорюватимуть на саміті "протистояння російській агресії" в Україні.

У березні лідери країн ЄС домовилися між собою, що секторальні обмеження щодо російської економіки не зніматимуть доти, доки положення мінських домовленостей не будуть виконані у повному обсязі.

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що сподівається на те, що Європа підтримуватиме санкції одностайно, попри те, що вони "впливають на усіх нас".

Тим часом голова Європейської Ради Дональд Туск, також присутній на саміті G7, заявив, що дискусія щодо санкцій проти Росії може зводитися лише до того, чи варто їх посилювати, тоді як для зняття обмежувальних заходів немає підстав.

Про це сьогодні повідомляє BBC.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів