Суд у Відні ухвалив екстрадицію Фірташа до США (відео)

17:40 18 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Про це повідомив у вівторок директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Його цитує сьогодні, 18 березня, кореспондент інформагенції УНІАН: «17 березня суд Відня ухвалив рішення про екстрадицію Дмитра Фірташа у США. Це рішення може бути оскаржене у вищій судовій інстанції. В даний час Фірташ перебуває в СІЗО міста Відень і може бути звільнений після внесення застави. Від зустрічі з українськими дипломатами. Фірташ відмовився».

Як повідомляв УНІАН, правоохоронні органи Австрії затримали Фірташа 12 березня у Відні за запитом ФБР США. Група «Group DF2, власник якої є Фірташ, повідомила, що «дії правоохоронних органів Австрії щодо Дмитра Фірташа не пов'язані ні з ситуацією в Україні, ні з діяльністю групи в Європі та Америці, а стосуються інвестиційного проекту 2006 року».

14 березня Земельний суд Відня у кримінальних справах присудив Фірташу екстрадиційний арешт. Водночас у суді наголосили, що, окрім призначення екстрадиційного арешту, суддя ухвалив рішення про внесення Фірташем 125 млн євро застави.

Якщо український бізнесмен сплатить вказану суму в повному обсязі, пояснили в суді, він буде звільнений з-під варти під зобов'язання не залишати територію Австрії. Сума застави визначена з огляду на фінансовий стан обвинуваченого та тяжкість інкримінованих злочинів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів