Студенти, зламавши паркан, домоглися, аби їх не карали (відео)

19:41 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Після цього самі ж і поставили загорожу на її місце.


Відео: 5 канал

Агенція «Українські Національні Новини» інформує сьогодні, 4 грудня, в повідомленні «Студенти зламали паркан Міносвіти і зустрілися із заступником Д.Табачника (доповнено фото, відео)»:

«Київські студенти зламали паркан і пікетували Міністерство освіти України. Згодом ініціативна група студентів зустрілася з заступником міністра освіти і науки Євгеном Сулімою. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Під час розмови Є.Сулима заспокоїв студентів, що не буде ніяких переслідувань осіб, які брали участь у мітингах на ЄвроМайдані. Згодом заступник міністра освіти і науки Євген Суліма вийшов до студентів, які чекали на вулиці результатів цієї зустрічі.

Нагадаємо, сьогодні студенти пікетували Міністерство освіти і науки з вимогою відставки міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Варто зазначити, київське студенство є активним участником акцій протесту, що вже два тижні тривають в Києві та інших містах України. Додамо, 2 грудня студенти встановили на Майдані наметовий кампус та інформаційний центр.

Як відомо, після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк». 

Своєю чергою, «5 канал» повідомляє в сюжеті теленовин «Студенти вимагали від МОН припинення утисків [відео]»:

Жодних репресій до студентів у вищих навчальних закладах не застосовують – це «офіційна заява Міністерства освіти і науки. Кількасот молодих людей прийшли під стіни відомства з вимогою не тиснути на них за участь у мітингах. Біля входу до Міністерства на них уже чекали правоохоронці. Кілька десятків беркутівців окошились у середині приміщення.

Зрештою, ініціативну групу від студентства запросили на перемови. Позиція Міністерства – жодних утисків вони не чинять.Так само – не збирають інформацію про тих, хто відвідує акції протесту.

Поки тривала розмова, студенти на вулиці знесли паркан і пройшли до двору Міністерства. Згодом загорожу самі ж і поставили на місце».

Як повідомляв «Щоденний Львів», студенти масово заявлять про замах на їх вбивство на Євромайдані, а Генпрокуратура цікавиться списками студентів-протестувальників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів