Стартував процес реорганізації районних державних адміністрацій

10:28 29 грудня 2020 р.

Фото до новини

Відповідно до нового адміністративно-територіального устрою на Львівщині утворили сім нових районів. Відповідні рішення Верховна Рада України прийняла ще влітку 2020 року. Разом зі скороченням кількості районів, має відбутись і скорочення кількості районних державних адміністрацій.

Про це інформує прсслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Відтак, Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків райдержадміністрації, що припиняються. Цю постанову Кабінет Міністрів схвалив 16 грудня.

Також опубліковано текст Розпорядження №1635-р «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій».
Ці документи дозволяють привести систему районних державних адміністрацій у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою країни. Досі порядок утворення та ліквідації районних державних адміністрацій не було визначено законодавством, а отже не було правових підстав для проведення їх реорганізації.

Передбачається, що на Львівщині 7 районних державних адміністрацій буде реорганізовано через приєднання до двох РДА в адміністративних центрах нових районів – Львівської та Червоноградської.

Загалом буде утворено такі райдержадміністрації: Львівська, Червоноградська, Яворівська, Самбірська, Дрогобицька, Золочівська, Стрийська.

Процес реорганізації РДА координуватиме обласна державна адміністрація. Вона утворює комісії з реорганізації та затверджує їх персональний склад.

Як наголосили у департаменті економічної політики Львівської ОДА облдержадміністрація лише координує процес, а вже комісії, зокрема, відповідатимуть за державну реєстрацію нових РДА та реорганізацію старих, інвентаризацію та передачу майна, складання та подання фінансової та бухгалтерської звітності, переведення працівників.

Облдержадміністрація визначає головою комісії з реорганізації голову новоутвореної райдержадміністрації або райдержадміністрації, що припиняється, або його заступника.

До складу комісії з реорганізації можуть входити працівники юридичної, кадрової, бухгалтерської служб райдержадміністрацій, що припиняються. За потреби до складу відповідної комісії можуть бути включені представники фінансово-економічних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів (підрозділів) зацікавлених центральних органів виконавчої влади за згодою відповідного керівника, а також у разі потреби інші посадові особи райдержадміністрації новоутвореного району, до якої переходять права та обов’язки райдержадміністрацій, що припиняються (її апарату та/або структурних підрозділів).

Комісія з реорганізації забезпечує:

1) здійснення державної реєстрації утворення райдержадміністрації новоутвореного району як юридичної особи публічного права;

2) здійснення державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи публічного права в результаті реорганізації шляхом приєднання;

3) здійснення державної реєстрації змін до відомостей про юридичні особи публічного права — райдержадміністрації, до яких приєднуються райдержадміністрації, що припиняються, та їх структурні підрозділи із статусом юридичних осіб публічного права;

4) складення переліку підприємств, установ, організацій та майна, які належать до сфери управління райдержадміністрації, що припиняється;

5) складення переліку підприємств, установ та організацій, засновником яких є райдержадміністрація, що припиняється;

6) інвентаризацію активів та зобов’язань райдержадміністрації, що припиняється, або її структурних підрозділів із статусом юридичних осіб публічного права у порядку, передбаченому законодавством;

7) здійснення заходів, пов’язаних з: виявленням кредиторів та задоволенням відповідно до законодавства їх вимог, одержанням дебіторської заборгованості; списанням дебіторської заборгованості, строк позовної давності якої минув і яка є безнадійною до стягнення відповідно до законодавства; повним відображенням у передавальному акті майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, що припиняються, які переходять до правонаступників — утворених райдержадміністрацій на території новоутворених районів та райдержадміністрацій, які існують в адміністративних центрах новоутворених районів;

8) підготовку та подання на подальше затвердження передавальних актів райдержадміністрацій, що припиняються;

9) передачу активів та зобов’язань райдержадміністрацій, що припиняються, їх правонаступникам відповідно до затверджених передавальних актів;

10) складення та подання фінансової та бюджетної звітності райдержадміністраціями, що припиняються;

11) здійснення державної реєстрації припинення відповідних райдержадміністрацій;

12) знищення печаток та штампів припинених райдержадміністрацій;

13) організацію заходів, пов’язаних зі звільненням та переведенням працівників райдержадміністрацій, що припиняються;

14) вирішення інших питань відповідно до законодавства.

Комісія з реорганізації організовує свою діяльність у формі засідань. Рішення комісії з реорганізації оформляється протоколами. Комісія з реорганізації є правоможною у разі, коли на її засіданні присутні більш ніж половина її членів. Рішення комісії з реорганізації приймаються простою більшістю голосів від її складу.

У своїй діяльності новосформовані районні державні адміністрації керуватимуться чинним законом України «Про місцеві державні адміністрації». Голів новостворених райдержадміністрацій призначає Президент України за поданням Кабінету Міністрів України.

ЛОДА оновлює структуру: буде цифровий підрозділ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів