Стали відомі нові деталі 12-го пакету санкцій ЄС проти Росії

11:11 15 листопада 2023 р.

Фото до новини

Країни ЄС можуть почати переговори про дванадцятий пакет санкцій проти Росії.

Брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька  повідомила, що Єврокомісія надіслала пропозиції до 27 країн, пише DailyLviv.com. Для їх затвердження потрібна одностайність.

14 листопада наша кореспондентка повідомляла про діаманти та скраплений газ. У середу, 15 листопада, Беата Пломецька має більше деталей про 12-ий пакет санкцій, оскільки вона бачила частину документів, які мають кілька сотень сторінок. Щодо російських діамантів, то підтвердилася інформація кількатижневої давності брюссельської кореспондентки Польського радіо про те, що ембарго буде поступово вводитися – з січня діятиме заборона на імпорт природних алмазів, а з березня - оброблених. Повне ембарго почне діяти з вересня. Також має бути запроваджено механізм відстеження та ідентифікації алмазів для більш ефективного усунення російських алмазів зі світового ринку.

Читайте також: 190 фізичних та 291 юридичних осіб: Зеленський увів нові санкції

12-ий пакет санкцій також передбачає заборону на імпорт скрапленого газу з Росії. І якщо алмазів слід було очікувати, то скраплений рідкий газ є сюрпризом. Це була вимога Польщі та країн Балтії протягом тривалого часу, але Комісія утримувалася від пропозиції про ембарго. У документі, з яким ознайомилася кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, йдеться про подальші обмеження на імпорт продукції, яка приносить Росії значні доходи, що дозволяє їй продовжувати війну з Україною, у тому числі скрапленого газу.

Новий пакет санкцій також містить пропозицію щодо подальшого обмеження цін на російську нафту, що продається в країни поза ЄС. Крім того, є пропозиція поширити санкції на додаткові товари, які сприяють військовому та технологічному розвитку Росії та які використовуються нею на полі бою. Це компоненти військових систем,  наприклад, літієві батареї та хімікати, а також деталі для безпілотників. Під санкції також потраплять інші компанії з країн, які допомагають Росії обходити санкції – з Китаю, Ірану, Узбекистану, Казахстану, Об’єднаних Арабських Еміратів і Сирії, співпраця з якими буде заборонена. 

Нагадаємо, США наклали санкції на російських олігархів: Фрідмана зі Львова і Хана з Києва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів