США застосують санкції до влади України в разі репресій щодо євромайданівців

00:08 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Про це заступник держсекретаря Сполучених Штатів Вікторія Нуланд заявила в середу на засіданні комітету американського Сенату з міжнародних справ.

За її словами, застосування насильства і репресій з боку влади змушують США розглядати санкції. «Змушують нас заявити публічно і в приватному порядку уряду України, що ми будемо розглядати широкий спектр інструментів, наявних в нашому розпорядженні, якщо можновладці в Україні будуть вдаватися до насильства проти своїх власних громадян», – заявила Нуланд.

За її словами, влада України вже застосовувала силу на Майдані 30 листопада 2013 р. і 11 грудня 2013 р. Крім того, викликає занепокоєння США побиття екс-глави МВС Юрія Луценка та активістки, журналістки Тетяни Чорновіл.

США закликають всіх ключових зацікавлених осіб – Президента, уряд, опозицію, представників ділових кіл, релігійних лідерів і представників громадянського суспільства взяти участь у діалозі, щоб повернути Україну на шлях економічного зростання, дотримання права і європейського майбутнього.

«Коли я в останній раз зустрічалася з Президентом України Віктором Януковичем у грудні, він стверджував, що як і раніше хоче реалізувати все це для свого народу. Якщо це ще актуально, ми звертаємося до нього здійснити це через конкретні дії, щоб відновити відповідальність державних органів, законності і співпраці з Європою і МВФ», – підкреслила Нуланд.

Про це повідомляє в середу «РБК-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів