США забезпечить Україну оборонною летальною зброєю для захисту від російської агресії

12:10 2 березня 2021 р.

Фото до новини

Міністерство оборони США анонсувало новий пакет допомоги у $125 млн для поліпшення обороноздатності України.

Про це йдетьсяу пресрелізі, оприлюдненому на сайті Міноборони США, повідомляє Арміяinform, пише Dailylviv.

Ця ініціатива, як зазначається, включає у себе навчання, обладнання та консультативні зусилля, щоб допомогти українським Збройним Силам зберегти територіальну цілісність країни, захистити її кордони та поліпшити взаємодію з НАТО.

«Пакет USAI включає у себе 2 додаткових озброєних патрульних катери Mark VI для посилення спроможності України патрулювати та захищати свої територіальні води. На сьогоднішній день США передали загалом вісім патрульних катерів Mark VI. Пакет також включає можливості для підвищення летальності, командування й управління та ситуативної обізнаності про українські сили шляхом надання додаткових контр-артилерійських радарів та тактичного обладнання; постійну підтримку можливостей супутникових знімків та аналізу; а також обладнання для забезпечення військової медичної допомоги та процедур бойової евакуації», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Пентагоні, це підтверджує прагнення США забезпечити Україну оборонною летальною зброєю, щоб вона могла ефективніше захищатися від російської агресії.

Також у Пентагоні зазначили, що решта $150 млн у 2021 фінансовому році, виділені Конгресом США, будуть надані після того, як Міністерство оборони у співпраці з Державним департаментом засвідчить, що Україна цього року досягла достатнього прогресу у ключових оборонних реформах.

У відомстві зазначили, що з 2014 року США виділили Україні допомогу в галузі безпеки на понад 2 мільярди доларів.

Нагадаємо, військові літаки США Boeіng B-52 уперше увійшли в повітряний простір України (відео)

Бомбардувальники НАТО в Україні змусили Росію підняти в повітря свої винищувачі (відео)

Американські солдати у Львові вшанували пам’ять українських героїв, які загинули на Донбасі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів