США розширюють свої спільні військові маневри з Польщею – з огляду на агресію Росії проти України

14:48 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Deutsche Welle

Відтак додатково відряджають до її кордонів бойову авіацію та солдатів.

«Deutsche Welle» інформує сьогодні, 10 березня, що, з огляду на кризу в Україні США перекидають до Польщі 12 винищувачів F-16. Окрім того, для участі у військових навчаннях до четверга до Польщі мають відрядити 300 американських солдатів.

Про це повідомило міністерство оборони Польщі у неділю, 9 березня. Військові маневри були заплановані давно, зазначив речник міністерства Яцек Зонта, але з огляду на «напружену політичну ситуацію в Україні», Варшава і Вашингтон домовилися про розширення маневрів і перенесення на більш ранній час.

США ще минулого тижня відправили шість додаткових винищувачів F-15 до Литви. Міністр оборони Литви Юозас Олекас повідомив, що винищувачі є відповіддю на «російську агресію в Україні та підвищену військову активність у Калінінграді».

Бойові літаки НАТО регулярно патрулюють повітряний простір у трьох балтійських країнах – Естонії, Литві та Латвії, котрі є членами альянсу, але самі не мають потужних сил протиповітряної оборони. Відповідальність за цю місію кожні чотири місяці переходить до іншого партнера по альянсу.

Від січня цього року патрулювання здійснюють чотири американських винищувачі типу F 15. Натомість у Польщі, як повідомляє агентство «afp», є 48 власних винищувачів F-16.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів