США попереджають Януковича про позитив Євромайдану

19:02 29 листопада 2013 р.

Фото до новини

Сполучені Штати Америки застерігають українську владу від застосування сили проти мітингувальників у Києві та попереджають про серйозні наслідки для двосторонніх стосунків в разі розгону Євромайдану. Про це в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки" заявив посол США в Україні Джефрі Пайєтт.

"Для Сполучених Штатів свобода висловлювання і свобода слова і свобода преси - фундаментальні принципи. Ми постійно повторюємо, що це наш найвищий пріоритет. Повага до цих цінностей - одна з основ наших стратегічних двосторонніх взаємин. Відхід від цих принципів матиме серйозні наслідки", - заявив дипломат.

Пайєтт також сказав, що українська влада проінформована про позицію США. "Ми дуже чітко пояснили і публічно, і особисто, що демонстрації які відбувалися цього тижня - це позитивний факт, який свідчить про силу демократії в Україні і його необхідно поважати", - наголосив він.

"Ще раз наголошую, ми переконані, що маніфестації громадських активістів, які вже тиждень відбуваються в Києві та по всій країні - дуже позитивний знак для майбутнього української демократії, це позитивний знак міцності громадянського суспільства України і це позитивний знак для президента Януковича, що його адміністрація не допустила значних проявів насилля. І дуже важливо й надалі дотримуватися цього принципу", - зазначив посол США.

Дипломат також засудив напади на працівників мас-медіа, які сталися сьогодні в Києві. "Ми дуже різко засуджуємо атаки на журналістів, зокрема й сьогоднішні напади. Це дуже неприємні випадки", - заявив посол "Голосу Америки".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів