США й Польща висловили стурбованість із приводу скупчення російських військ на кордоні з Україною (відео)

10:15 6 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Inforesist.org

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, російські вояки перебувають у високій бойовій готовності, тож безпосередньо кількість військових вирішальної ролі тут не відіграє.

США висловили стурбованість у зв'язку зі скупченням російських військ на кордоні з Україною. За словами речника Пентагону Джона Кірбі йдеться про 10 тисяч військових, в тому числі і спецбатальйони. 

«Вони добре озброєні, маючи у розпорядженні тяжку артилерію та системи ППО», –передає слова Кірбі «dpa».

Окрім того, сказав Кірбі, зараз російські війська перебувають ближче до кордону з Україною, аніж навесні цього року. Кірбі відмовився відповідати на пряме питання про вірогідність вторгнення, але зазначив, що російські вояки перебувають у високій бойовій готовності, тож безпосередньо кількість військових вирішальної ролі тут не відіграє. Кірбі не зміг підтвердити даних про те, що Росія збільшила удвічі кількість військових на кордоні з Україною.

Раніше впливова «The New York Times» повідомила про подвоєння російського контингенту у прикордонній з Україною зоною. З посиланням на дані урядовців західних країн газета наводить цифру у 21 тисячу високобоєздатних вояків, готових до швидкого реагування.

За оцінками української сторони, йдеться про 45 тисяч російських солдатів. За оцінками ж польського уряду, скупчення російських військ біля кордонів з Україною пов'язане з можливим вторгненням.

Таку думку висловив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський. «Підрозділи російської армії, сконцентровані біля кордонів з Україною, знову перебувають у повній бойовій готовності і можуть вдертися до України», – вважають у польському уряді.

«Із такою оцінкою в ефірі новинного телеканалу «TVN24» у вівторок, 5 серпня, виступив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський», – повідомляє інформагенція «dpa».

«Численні батальйони російської армії можуть слугувати засобом тиску або ж вторгнутися», – сказав міністр.

Відповідаючи на запитання про те, який з варіантів він вважає реалістичнішим, Сікорський відповів: «Побачимо. Ми це дуже скоро дізнаємося».

«Американська біржа відреагувала на заяви Сікорського падінням основних індексів», – зазначає «dpa». 

Про це повідомляє сьогодні, 6 серпня, Українська служба «Deutsche Welle».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів