Спроби прорвати українські позиції на Луганщині відбили бійці 80-ї бригади зі Львова й 92-ї з Харківщини (відео)

14:24 5 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Десантники з «вісімдесятки» скаржаться на відсутність наказу атакувати: «Ми б давно очистили Веселу гору, але генерали не вірять у ЗСУ».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Як інформував «Щоденний Львів», у сьогоднішніх «Зведених даних» Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони зокрема повідомляється: «Російські найманці вчинили три потужних спроби прорвати оборонні лави українських військових. Зокрема, дві атаки ворога було відбито на півночі зони АТО в районі н.п. Сокільники».

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» розповіла вчора про бійців, які обороняють Сокільники в сюжеті «Ми б давно очистили Веселу гору, але генерали не вірять у ЗСУ, – десантники на Луганщині»:

«Захисники Луганської ТЕС біля Щастя переховуються від обстрілів бойовиків у бліндажах і намагаються вирахувати атаки супротивника. Для цього військові здійснюють радіоперехоплення.

Завдяки сканерам, встановленим на рації, бійці вираховують хвилі, на котрих спілкуються поміж собою вороги. Найчастіше це допомагає вчасно переховатися від обстрілу або ж влучно вдарити вогнем у відповідь.

Із останнім, зізнаються бійці 80-ї аеромобільної бригади, є складнощі. Попри точні координати місцезнаходження сил супротивника, надані розвідкою, забракло команди «вогонь».

«Можна було все зробити, тільки команди не надходило. Ми ж десантники. Нам тільки скажи – ми їх зробимо», – нарікають хлопці. Військові кажуть, що гальмує успішний розвиток АТО нерішучість вищого командування.

«Я пропонував своєму командуванню, щоби ми очистили Веселу гору, аби по ТЕС не було обстрілів. Очистити – не проблема. Якби вищі штаби… Моє командування бригади зі мною згодне. У мене інколи таке враження, що наші генерали – вони не вірять у наші Збройні сили, вони не вірять у нашого солдата», – зізнався один із офіцерів з передової.

Військові кажуть, що не розуміють ідей перемир'я, коли є сили, бажання та можливості для успішного ведення бойових дій і перемоги над ворогом».

Про це інформують у публікації на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1». Натомість його відеосюжеті повідомляється також:

«У мороз хлопці зігріваються у непробивних бліндажах. Терористи обстрілюють десантників реактивними «Градами». Бійці вираховують атаку противника заздалегідь за допомогою радіотехнічних засобів. 

За словами бійця 92-ї ОМБР «Панами» (повна назва - 92-а окрема механізована Чугуєво-Ропшинська бригада (в/ч А-0501), постійне місце дислокації якої – смт Клугино-Башкирівка в Чугуївському районі Харківської області. – «ЩЛ»), бійці встановили спеціальні сканери, які фіксують радіообмін бойовиків.  «Ми встигаємо вчасно зреагувати, людей забрати і відійти», – каже він.

Хлопці із 80-ї аеромобільної бригади допомагали відбивати атаки терористів на ТЕС. Вони мали усі точні координати розташування бойовиків.  «Можна було все робити, але такої команди не надходило. Ми ж десантники. Нам тільки скажи, і ми зробимо», – каже боєць. 

«Тайфун» керував десантниками на ТЕС. Завдяки його керівництву вдалося знищити техніку бойовиків. «Я пропонував своєму командуванню очистити Веселу Гору, щоб не було бомбардувань. Очистити це не проблема. Просто якби така команда надійшла від вищого командування. У мене таке враження, що наші генерали не вірять у наші Збройні сили. Не вірять у наших солдатів і офіцерів», – каже він. 

Тепер хлопців перевели у тил, під Лисичанськ. На полігоні воїни відпрацьовують роботу з мінометами. Журналістка зазначає, що десантники потрапляють точно в ціль, але жалкують, що вони на полігоні, а не в зоні бойових дій.  Для десантника це як покарання. Боєць Юрій показує на Сокольники. Він штурмував це поселення, але підмога відійшла, і десантники опинилися в оточенні. Хлопець ледве вибрався живим і з першого дня носить лист від коханої дівчини. Військові кажуть, що готові не тільки до оборони, але і до блискавичних атак». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів