Спільний догляд – ключ до українсько-польського кордону

22:39 3 лютого 2020 р.

Фото до новини

Серед ідей – як розвантажити черги на українсько-польському кордоні є така, щоб прикордонні служби обох країн працювали в одному місці.

Про це пише газета "Dziennik Gazeta Prawnа", на яку посилається Польське радіо.

Обіцянки політиків щодо розбудови інфраструктури на польсько-українських кордонних переходах не підтверджує дійсність. Видання  пише, що кордон Польщі з Україною є зовнішнім кордоном Європейського Союзу, який подорожні перетинають найчастіше – торік майже 22 мільйони разів. Але на цьому відрізку є лише вісім контрольно-пропускних пунктів. Буває, що на оформлення доводиться очікувати кільканадцять, а то й 20 годин.

Проте, як читаємо в статті «Довга черга до нормальності», дедалі менше людей займається човникуванням. Також зникла проблема євроблях (українці реєстрували в Польщі автомобілі, через що регулярно мусили перетинати кордон).

Польський експерт Мацєй Пйотровський з Інституту свободи вважає, що це могло би зменшити корупцію і пришвидшити процедуру. Розмови тривають, але, можливо, вони такі довготривалі, тому що жодна зі сторін у цьому не зацікавлена. Черговою проблемою надалі буває неввічливе ставлення прикордонників до подорожніх.

Нагадаємо, польський уряд надав кошти на будівництво пункту перетину «Нижанковичі-Мальховіце».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів