Спікер обіцяє, що «питання Тимошенко» вирішуватимуть 13 листопада

14:43 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Опозиція виторгувала позачергове засідання парламенту з цього приводу голосуванням «за» президентські законопроекти.

Як повідомляє сьогодні, 8 листопада, «ТСН.ua», Голова Верховної Ради Володимир Рибак пообіцяв, що дозволить провести термінове позачергове засідання парламенту що «питання Тимошенко» 13 листопада. Дослівно ж він сказав із цього приводу наступне:

«Депутати від опозиції мені кажуть, що зібрали 150 підписів для проведення позачергової сесії у вівторок або середу. Я сказав депутатам: подавайте ці списки, якщо вони є – 150 підписів. Я навіть перевіряти їх не буду. Я підпишу таке розпорядження, щоб у середу зібралася Верховна Рада і розглянула ті питання, які потрібно терміново розглянути».

Перед цим, як інформує сьогодні, 8 листопада «Українська правда», опозиція заявила, що готова підтримали закон «Про прокуратуру» в президентській редакції як компроміс, щоб «Партія регіонів» підтримала проект закону щодо лікування Тимошенко за кордоном». Відтак Верховної Ради прийняла його за основу 

«За» це проголосували 286 депутатів. При цьому жодного обговорення проекту не було.

Трохи згодом парламент проголосував і за другий з трьох євроінтеграційних законів – зміни до виборчого законодавства, причому – також у редакції «Партії регіонів». «За» це проголосували 281 депутат.

Окрім того, Верховна Рада проголосували за розгляд цих двох проектів за скороченою процедурою, як того вимагала опозиція. Щоправда опозиція вимагала, щоб було озвучено, що проекти мають бути готові до наступного читання до вівторка, коли пропонується провести позачергову сесію. Однак перший віце-спікер Ігор Калєтнік зазначив, що за регламентом скорочення можливе лише на половину. 

Своєю чергою, «УНІАН» повідомляє сьогодні, 8 листопада, що Верховна РАДА утворила тимчасову робочу групу для підготовки і доопрацювання законопроектів щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі. «За це рішення проголосували 289 народних депутатів із 393, зареєстрованих у сесійній залі.

Депутати підтримали утворення цієї робочої групи на пропорційній основі. А ккерівники фракцій мають подати свої пропозиції щодо кількісного і особового складу цієї робочої групи.

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні, 8 листопада, у Верховній Раді тривали консультації щодо «питання»Тимошенко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів