Спікер Держдуми Росії Сєргєй Наришкін попередив про загрозу мирному життю більш ніж 800 млн європейців

16:34 16 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: maydan-news.blogspot.com

Голова нижньої палати парламенту РФ Сєргєй Наришкін застеріг у листі парламентам європейських країн, Раді Європи, Європарламенту й Парламентській асамблеї ОБСЄ: «Ми закликаємо вас, пані та панове, усвідомити те, на якій межі опинився світ».

«Спікер Держдуми усвідомив, що мир в Європі під загрозою. Боїться нацистів», – передає сьогодні, 16 лютого, інтернет-видання «Європейська правда», конкретизуючи при цьому:

«Продовження санкцій проти Росії, криза в Україні та січневі теракти в Парижі поставили під загрозу можливість мирного життя для більш ніж 800 мільйонів європейців», – йдеться в листі спікера Держдуми Росії Сєргєя Наришкіна, адресованому парламентам європейських країн, Раді Європи, Європарламенту, а також Парламентській асамблеї ОБСЄ. Як повідомив американський журнал «Newsweek», «лист закликає європейських парламентаріїв зупинити кризу».

Варто зауважити, що лист не є публічним – його журналістам передали парламентарії. Відтак «Newsweek» цитує з листа Наришкіна:

«Ми не дозволимо спадкоємцям цієї злочинної ідеології (нацизм. – Ред.) посіяти розбрат і відчуження в сім'ї європейських народів. Такий поділ вже одного разу в нашій спільній історії призвів до смерті та страждань, зруйнованих доль, голоду і руїни.

Величезна відповідальність за майбутнє нашого континенту, покладена на членів парламенту, спонукає нас мобілізувати всі сили і засоби, щоб Європа і надалі залишалася континентом стабільності і процвітання.Ми закликаємо вас, пані та панове, усвідомити, на якій межі опинився світ».

Як відзначає видання, лист наразі набув розголосу лише в шведській пресі, оскільки посольство РФ в Швеції надіслало його шведським політикам. Нагадаємо, раніше Сергій Наришкін звинуватив ряд країн Заходу урозв'язуванні нової холодної війни».

Ремарка «Щоденного Львова»: напрошуються три пояснення листу Наришкіна: 1) погрожує європейцям війною, 2) намагається «перевести стрілки» з Росії на Україну, 3) одночасно погрожує європейцям війною й намагається «перевести стрілки» з Росії на Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів