Спікер Держдуми РФ зажадав від України відшкодування «втрат» Криму

13:40 15 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: glavcom.ua

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін вважає, що влада України повинна відшкодувати анексованому Криму втрати, які нібито зазнав упродовж 25 років півострів від «руйнівної політики».

Про це, як повідомили в агенції «Интерфакс», В'ячеслав Володін заявив у п’ятницю, 15 березня, в окупованому Сімферополі.  За його словами, Україна обійшлася з Кримом «дуже непорядно».

В'ячеслав Володін зазначив: «Порушені основоположні права громадян, право на мову, право на освіту на своїй рідній мові, зруйнувала економіку Криму і Севастополя; фактично анексія».

Голова Держдуми РФ вважає, що необхідно доручити профільним комітетам Держдуми проаналізувати, порахувати, «скільки втратила економіка Криму» через Україну. В'ячеслав Володін твердив: «Через наші парламентські структури, європейські структури ми з вами візьмемо і зобов'яжемо Україну компенсувати те, що втратив Крим за ці 25 років».

Спікер Держдуми підкреслив, що цим варто зайнятися невідкладно. Також, на його думку, треба вивчити питання про «відповідальність Євросоюзу за соціально-економічне становище Криму».

«Що стосується грошей, треба порахувати, скільки Україна заборгувала, а так як їх ще Євросоюз підтримує, то борги на Євросоюз перейдуть», – заявив також Володін. Він додав, що в цьому питанні не потрібно бути скромним і входити в положення всіх.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів