Сьогодні на Донбасі зафіксовано 24 порушення режиму припинення вогню бойовиками (відео)

19:38 9 січня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 9 січня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій станом на 9 січня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили в п’ятницю: «Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції ускладнюється».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 9 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції ускладнюється. Сьогодні незаконні збройні формування продовжили здійснювати обстріли позицій наших, військ у тому числі і з важкого озброєння.

За день зафіксовано 24 порушення бойовиками режиму припинення вогню. Терористи один раз із гранатомета, шість разів із мінометів, двічі з артилерійських систем та один раз з озброєння танку обстріляли наші позиції поблизу Нікішиного  (село в  Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ»).

Цілий день не стихали постріли у районі донецького аеропорту. Незаконні збройні формування з стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та артилерії вели вогонь по новому терміналу летовища.

Двічі з мінометів та один – з артилерійських систем піддали обстрілу населений пункт Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік Донецького аеропорту. – «ЩЛ»). Артилерію ворог також застосував по населених пунктах Сєверне (селище в Ясинуватському районі Донеччини. – ЩЛ») та околицях Первомайського (таку назву мають села в чотирьох районах Донеччини – Володарському, Добропільському, Новоазовському та Ясинуватському. – «ЩЛ»). Протитанковими керованими ракетами було обстріляно населений пункт Гранітне (таку назву мають села в двох районах Донеччини – Володарському й Тельманівському. – «ЩЛ»), а з мінометів - Мар’їнку (місто й райцентр, від якого до Донецька – 21 км, а автодорогою – 33. – ЩЛ»).

Загострюється ситуація й на Луганщині, у населеному пункті Станиця Луганська (селище міського типу та райцентр. – «ЩЛ»). Сьогодні тут бойовики з артилерійських систем обстріляли житлові будинки мирних мешканців селища.

Потім відбулося більш ніж двогодинне бойове зіткнення бойовиків з українськими військовими. Після того, як бандити відступили, ними було задіяно реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град». Крім того, у районі населеного пункту Щастя (місто в Новоайдарському районі. – «ЩЛ») на Луганщині «працював» снайпер».

Про це повідомляється в в п’ятницю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» та в дайжесті новин, оприлюдненому речником АТО Леонідом Матюхіним в ефірі Військового телебачення України.

Як інформував «ЩЛ», сьогодні біля Станиці Луганської полягли двоє бійців Національної гвардії України, один із них – зі Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів