Сьогодні – визначальний момент для євроінтеграції, – Яценюк

10:44 7 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Опозиція наполягає на невідкладному голосуванні законів, які уможливлять звільнення Тимошенко і відкриють шлях до євроінтеграції, натомість голова парламентської фракції «Партії регіонів» ще раз запевнив, що вона не підтримає жоден із цих документів.

Як повідомляє «Радіо Свобода», голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив сьогодні, 7 листопада, на мітингу під Верховною Радою, що опозиція наполягає на невідкладному голосуванні законів, які уможливлять звільнення Юлії Тимошенко і відкриють шлях до євроінтеграції. Він також наголосив, що часу на ухвалення позитивного рішення бракує.

«18 листопада на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС має бути ухвалене відповідне рішення. Юлія Тимошенко має бути вільна, а Україна має підписати угоду з Євросоюзом», – підкреслив Яценюк.

Відтак «Радіо Свобода» нагадує, що сьогодні Верховна Рада має розглянути законопроекти про лікування засуджених за кордоном, рішення щодо яких може визначити механізм звільнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Очікується, що на засіданні парламенту будуть присутні члени спостережної місії Європарламенту у справі Юлії Тимошенко Пат Кокс і Александр Квасневський, які прибули в Україну в середу.

«Звільнення Тимошенко є однією з фактичних умов Євросоюзу для укладення з Україною угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» наприкінці листопада у Вільнюсі», – наголошує при цьому «Радіо Свобода»

Своєю чергою, «Інтерфакс-Україна» повідомляє сьогодні, 7 листопада, що, відповідно до порядку денного, Верховна Рада України, всі чотири законопроекти про лікування засуджених за кордоном депутатам пропонується розглянути на початку ранкового засідання в четвер. Однак інформагенція нагадує, що в середу парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності направив на доопрацювання всі чотири законопроекти, які дозволили б екс-прем'єрові Ю.Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини.

Тим часом голова парламентської фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов ще раз заявив сьогодні, 7 листопада, у коментарі агенції «Інтерфакс-Україна», що він і його соратники не мають наміру підтримувати жоден із проектів закону про лікування ув'язнених за кордоном. Відповідаючи на запитання агентства, який із законопроектів підтримає його фракція, Єфремов сказав: «Жоден... Узагалі жоден».

Як інформував «Щоденний Львів», один із «регіоналів» повідомив виданню «КоммерсантЪ-Украина»: «Нічого по Тимошенко прийнято не буде! Ми блефували рік – і все!», а в Адміністрації Президента допускають зрив домовленостей з ЄС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів