Сьогодні в Україні розпочинається перший етап мобілізації, який триватиме 90 днів (відео)

09:05 20 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Закон про часткову мобілізацію опублікований у парламентській газеті «Голос України».


Відео: «Телеканал новин «24»

Сьогодні в Україні розпочинається перший етап мобілізації, який триватиме 90 днів – до квітня. Відповідний Закон підписав Президент Петро Порошенко, 

Упродовж трьох хвиль мобілізації, коті відбудуться у 2015 році, планується мобілізувати 200 тисяч українців. Перший етап почнеться 20 січня і триватиме 90 днів – до квітня. 

Другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів. А третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

2015 року мобілізація проводитиметься в три черги впродовж 210 діб. Призов військовозобов'язаних, резервістів та поставка транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Мобілізація пройде по всіх областях країни, крім окупованих територій. Жителі самопроголошених «ЛНР» і «ДНР», а також Криму можуть піти на фронт добровільно.

Про це нагадує у вівторок інформаційна агенція УНН. Натомість інформаційна агенція УНІАН передає сьогодні, 20 січня:

«Закон № 113-VIII «Про часткову мобілізацію» опублікований сьогодні в парламентській газеті «Голос України». Закон передбачає проведення в 2015 році часткової мобілізації в три етапи протягом 210 діб з дня набрання чинності цього указу.

Перша хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів. Друга хвиля буде оголошена орієнтовно в квітні і триватиме 60 днів. У червні почнеться третя хвиля, яка також триватиме 60 днів.

Мобілізація буде проходити на території всіх областей України, за винятком анексованого Росією Криму. З 18 березня по 1 травня повинна бути проведена демобілізація військовослужбовців, призваних у березні 2014 року. 

Закон набирає чинності з дня його опублікування. Про цей йдеться нак сайті УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів