Сьогодні в Луганську тричі міняли прапори на ОДА (відео)

15:58 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: v-variant.lg.ua

У цьому місті на одного з лідерів сепаратистів одягали наручники.


Відео: TVgolosnaroda

Упродовж сьогоднішнього дня в Луганську на будівлі облдержадміністрації тричі міняли прапори. Як передає кореспондент УНІАН, відучора, після захоплення ОДА проросійськими активістами, на даху будівлі було піднято прапор РФ і червоний прапор. Сьогодні ж уранці невідомий чоловік забрався на дах ОДА і повернув на своє місце державний прапор України, знявши з флагштока російський прапор.

Представники «Луганської гвардії», які чергували в сквері перед облдержадміністрацією, затримали чоловіка і передали міліції. Співробітники правоохоронних органів відвезли його до відділення. 

Тим часом, так звані «гвардійці» знову змінили прапори над ОДА. Але через кілька хвилин до російського прапора додався й український.

На даний момент на даху облдержадміністрації майорять державний прапор України і прапор РФ. За словами прес-секретаря голови облдержадміністрації Андрія Діхтяренка, зараз практично будь-яка людина має можливість проникнути на дах будівлі ОДА пожежними сходами.

«Ніхто не охороняє. Як ви думаєте, якщо у нас вчора захопили обладміністрацію.», - прокоментував він ситуацію. Від міліції офіційних заяв поки що не надходило.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня в Луганську учасники проросійського мітингу увірвалися в будівлю облдержадміністрації і вивісили з вікон 2-го і 3-го поверхів прапори Росії й Білорусі, а також червоний прапор з серпом і молотом. Один з мітингувальників прорвався на дах і під вигуки «Донбас!» і «Росія!» зняв і розірвав державний прапор України, поставивши замість нього російський триколор.

Генеральна прокуратура України тримає на контролі розслідування за фактом захоплення будівлі Луганської ОДА. За інформацією прес-служби ГПУ, Ленінський районний відділ Луганського міськуправління міліції почав досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом захоплення будівлі ОДА. «Зазначені дії містять ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч. 1 ст. 294 (масові безпорядки), ч. 1 ст. 109 (дії, направлені на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України», - наголошується в повідомленні.

Натомість «Радіо Свобода» інформує в понеділок:

«В інтернеті з’явилося відео, на якому лідер Радикальної партії, народний депутат України Олег Ляшко разом із невідомими людьми затримує одного з лідерів проросійської організації «Молода гвардія», депутата Луганської облради Арсена Клінчаєва. Люди, якими керував Олег Ляшко, повалили Клінчаєва на підлогу й одягли йому наручники.

При цьому вони змусили його звернутися до учасників штурму облдержадміністрації з вимогою звільнити будівлю і зняти російські прапори. У коментарі Радіо Свобода Арсен Клінчаєв заявив, що невідомі люди його скрутили в кабінеті начальника обласного управління МВС Володимира Гуславського. Після цього посадили в машину і везли в невідомому напрямку близько 30 хвилин. Як стверджує Арсен Клінчаєв, зараз він на волі, зазнав побоїв і буде звертатися в правоохоронні органи, щоб вони покарали нападників. 

Арсен Клінчаєв є представником «Українського вибору» на Луганщині. Напередодні він брав участь у проросійському мітингу. Учасники мітингу захопили будівлю облдержадміністрації і вивісили на ній прапор Росії.

«Радіо Свобода» намагається отримати коментар міліції з приводу інциденту. Тим часом Олег Ляшко написав на своїй сторінці у «Facebook» що Луганська облдержадміністрація вже звільнена від сепаратистів.

«Над ОДА вже не майорить російський триколор – український прапор на своєму місці... Недаремно я сюди приїхав – менше, ніж ніж за добу, ми з однодумцями навели в області порядок і зачистили край від сепаратистів-терористів», – повідомив лідер Радикальної партії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів