Сьогодні у Львові розкажуть про зиск від кордону

14:23 31 січня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 31 січня, у Львівському пресклубі – пресконференція на тему «Українсько-польське прикордоння і його громади. Як використати потенціал кордону».


Відео: Львівський пресклуб

Аналітичний центр «Європа без бар’єрів» спільно з "ФорумІдей" і Фундацією Баторія (Польща) зроблять фінальну презентацію підсумків українсько-польського проекту «Побудова безпечних і людяних кордонів», присвяченого вивченню особливостей українсько-польського кордону та життя прикордонних громад.

Під час брифінгу учасники представлять результати трьох досліджень. Два з них фокусувалися на житті та проблемах громад прикордоння, функціонуванні прикордонної інфраструктури. Команди дослідників спілкувалися з посадовцями та представниками громад по обидва боки кордону, провівши загалом понад 80 інтерв’ю.

Третє, яке є ексклюзивом української команди, аналізує мобільність у прикордонних районах Львівщини на основі великих даних.

Питання до обговорення:
- чи помічає кордон центральна влада в Україні та Польщі?
- не закупами єдиними: як іще можна отримувати зиск з кордону і що заважає це робити;
- розвиток інфраструктури: коли чекати на відремонтовані дороги та пункти пропуску;
- кордон і українсько-польські взаємини.

Учасники:
- Ірина Сушко, виконавча директорка АЦ «Європа без бар’єрів», учасниця урядової Міжвідомчої групи з питань інтегрованого управління кордонами, Київ;
- д-р Марта Ярошевич, експертка з управління кордонами та міграції, ФорумІдей (Фундація Баторія), Польща;
- Оксана Дащаківська, керівниця Західноукраїнського представництва Фонду Відродження.

Захід організовано за підтримки міжнародного фонду «Відродження» в межах проекту «Побудова безпечних і людяних кордонів через громадську оцінку українсько-польського кордону».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів