Сьогодні позиції українських військових на Донбасі обстріляли 22 рази (+відео)

19:30 4 січня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 4 січня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 4 січня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили також у неділю, що хоч наші військовослужбовці на провокації не піддалися й у відповідь не стріляли, однак повністю контролюють ситуацію та стійко утримуюють свої позиції.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 4 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Сьогодні ситуація в зоні проведення АТО відзначається суттєвим ускладненням на донецькому напрямку. Тут, починаючи з 6-ї години ранку, незаконні збройні формування здійснили 22 обстріли позицій українських військових.

Спочатку бойовики шість разів обстріляли із стрілецької зброї, гранатометів та мінометів наші підрозділи, які утримують позиції поблизу Мар’їнки (місто й райцентр, від якого до Донецька – 21,3 км, а автодорогою – 33 км, – ЩЛ»). Згодом терористи перенесли вогонь на захисників аеропорту Донецька та селища Піски (в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»).

Під обстріли також потрапили наші позиції поблизу населених пунктів Красногорівка, Опитне та Сєверне (села в Ясинуватський районі на Донеччині. – «ЩЛ»). Бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети, міномети та озброєння танку.

Також слід відзначити, що незаконні збройні формування двічі відкривали артилерійський вогонь по українським військовим з житлових кварталів Донецька. Наші військовослужбовці на таку провокацію не піддалися й у відповідь не стріляли.

Також протягом дня шість обстрілів зафіксовано в інших районах зони проведення АТО. На Донеччині бойовики вели вогонь по населеним пунктам Золоте (місто в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»), Нікішине Нікішине (село в  Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ»). та Чернухине  (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»). На Луганщині з мінометів та стрілецької зброї обстріляли наші позиції поблизу населеного пункту Кримське (село в Слов'яносербський районі. – ЩЛ»).

Українські військові повністю контролюють ситуацію і стійко утримуюють свої позиції».

Про це повідомляється в неділю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів