Сьогодні о 14.00 біля пам’ятника Шевченку у Львові відбудеться акція «Крим – це Україна»

11:00 15 березня 2015 р.

Фото до новини

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, сьогодні, 14 березня, о 14.00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройде акція «Крим – це Україна», яку організовують кримчани та громадські організації, що займаються темою Криму та переселенців у Львові.

«Цієї неділі громадські ініціативи Львова та кримські активісти проведуть низьку заходів у місті до річниці анексії Криму Російською Федерацією», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, конкретизуючи при цьому:

Так, о 14.00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройде акція «Крим – це Україна», яку організовують кримчани та громадські організації, що займаються темою Криму та переселенців у Львові. Також львів’ян та гостей міста запрошують на благодійну акцію «Частинка Криму в моєму серці», що відбудеться у просторі «Щось Цікаве» на площі Ринок, 13.

Організатори події зазначають: «У переддень минулорічного псевдо-референдуму нам хочеться зібратись і поговорити про те, що далі хвилює».

Подія розпочнеться о 13.00 на пл. Ринок з флешмобу «Всі ми риби в одному морі» та продовжиться у мистецькому просторі «Щось Цікаве». Упродовж акції відвідувачі матимуть змогу оглянути виставку світлин кримських, львівських та німецького художників, створених на території Криму.  Ті, хто придбає фото, допоможуть  родині з Криму, що мешкає зараз у Львові.

Відбудуться відео-презентації звернень львів’ян до кримчан та проекту студентки з Криму і молодих львівських митців. Доповнюватиме програму читання віршів про море, до якого можуть долучитись усі охочі.

Львів’яни та кримчани створять спільну інсталяцію з паперових корабликів до завершення акції. Проект організовує ініціатива «Е97» за співпраці «АВС…theater» та підтримки платформи «Дія в Україні» і громадської ініціативи «Крим SOS».

Програма

Простір «Щось Цікаве» (площа Ринок, 13): 

13.00 – початок флешмобу «Всі ми риби в одному морі» на Площі Ринок;

13.30 – відкриття виставки-продаж у просторі Щось Цікаве. Показ відео «С полуострова на материк: когда обратно?»;

14.45 – Презентація відео-інтерв'ю студентки кафедри журналістики УКУ з Криму (Таїсія Кутузова);  презентація відео-звернення львів’ян до кримчан; 

15.00 – перформанс від акторів театру АВС… theater. Читання «морської поезії» за участю усіх охочих;

15.30 – показ відео-арту львівських художників (Дмитро Гончаренко проект «TourisNorns», сестри Клочко «У пошуках океану»);

16.00 – відкрита розмова активістів, учасників, організаторів. Усіх присутніх запрошують до створення спільної інсталяції з паперових корабликів;

13.00-18.00 – відвідувачі зможуть оглянути й придбати фото з виставки. Усі вилучені гроші допоможуть одній родині з Криму, що мешкає зараз у Львові. Після завершення акції ініціатива Е97 прикрасить світлинами з півострова офіс Крим SOS у Львові.

Площа перед пам’ятником Т.Г. Шевченка

14.00 – акція кримчан до річниці незаконного референдуму у Криму «Крим – це Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів