Сьогодні у Львові вручили дипломи 207 випускникам Академії Сухопутних військ (відео)

16:00 28 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службах облдержадміністрації й ЛМР, сьогодні, 28 лютого, в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся достроковий випуск молодих офіцерів та молодших командирів.


Відео: Андрій Андрух / прес-служба Львівської обласної ради

«Понад 200 молодих офіцерів львівської Академії сухопутних військ поповнили лави Збройних сил України», – повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, конкретизуючи при цьому:

«Сьогодні, 28 лютого, в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся достроковий випуск молодих офіцерів та молодших командирів. Участь в урочистостях взяв міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак. 

Привітати випускників також прийшли голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова облради Петро Колодій, міський голова Андрій Садовий, ректори навчальних закладів, керівники силових структур. Цьогоріч військовий виш підготував 207 фахівців.

П’ятеро лейтенантів завершили навчання із золотою медаллю. Ще 32 молодих офіцери отримали дипломи з відзнакою.

Під час урочистостей генерал-полковник Степан Полторак вручив відмінникам освіти дипломи та відзнаки. Викладачам академії він також вручив відзнаки Міноборони.

Міністр подякував випускникам за мужність і честь, яка є у кожного українського воїна.  Керівник оборонного відомства наголосив: «Ворог сьогодні стоїть на порозі і прагне завоювати нашу землю. І ми повинні відстояти свою державу та незалежність».

Степан Полторак також зазначив, що випуск молодих офіцерів вперше відбувається достроково у зв’язку з необхідністю підвищити обороноздатність нашої держави. Він також зазначив:розповів він.

«Ми вимушені сьогодні проводити дострокові випуски по всіх українських війкових вишах, де  випускаються сотні лейтенантів. Після цього вони направляються в навчальні центри до мобілізованих, які вже проходять навчання.

Там молоді офіцери пройдуть бойове злагодження та вишкіл, і тільки після цього виконуватимуть військові завдання. Кожен молодий фахівець пройде курси та додаткові заняття. Недосвідченого офіцера ніхто відправляти в зону АТО не буде».

За словами командування Академії сухопутних військ, прискорена підготовка офіцерів не вплинула на їхній професійний рівень і всі необхідні знання та навички вихованці вишу отримали. Серед них – кваліфіковані командири механізованих і танкових підрозділів, офіцери-артилеристи й ракетники, військові інженери, фахівці по роботі з особовим складом та військові диригенти».

Своєю чергою, в прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 27 лютого, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 28 лютого в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вперше достроково випустили 207 молодих офіцерів та молодших командирів. Дострокове закінчення навчання пов’язане з невідкладними заходами щодо підвищення обороноздатності нашої держави.

В Академії зазначають, що всі необхідні знання та навички вихованці вишу вже отримали. В заходах взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, представники Генерального штабу та Сухопутних військ Збройних сил України, міський голова Львова Андрій Садовий, керівництво області, духовенство, представники громадськості тощо.

Сьогоднішні випускники Академії – кваліфіковані командири механізованих і танкових підрозділів, офіцери-артилеристи й ракетники, військові інженери, фахівці по роботі з особовим складом та військові диригенти, а також декілька десятків молодших спеціалістів різних військових спеціальностей. Міністр оборони України Степан Полторак зазначив у своєму виступі:

«Цей випуск треба робити, бо ворог сьогодні стоїть на нашому порозі, ворог сьогодні прагне завоювати нашу землю. Доля цих хлопців, які сьогодні отримали офіцерські погони, дуже складна.

Хлопці, які сьогодні стали лейтенантами, є герої. Вони стали героями тоді, коли обрали для себе шлях захисту своєї держави, шлях, на якому вони будуть захищати своїх рідних та близьких, свою землю. Їм буде непросто.

Офіцерське становлення буде проходити в дуже важких умовах – в умовах бойових дій. В умовах, коли їм потрібно буде керувати не солдатами-однолітками, а старшими братами, своїми батьками, які сьогодні мобілізовані, які сьогодні стоять на захисті нашої держави.

Я переконаний, що мужність і честь, які є сьогодні в кожного воїна Збройних сил України, дасть можливість відстояти нашу державу, дасть можливість доказати всьому світу, що ми здатні жити самостійно. Ми ніколи не станемо на коліна.

Ми любимо свій народ, свою землю і свою державу. Я переконаний в тому, що кожен, хто сьогодні стоїть в цьому строю і всі ті, хто сьогодні випускаються з лав вищих навчальних закладів Збройних сил України, віддадуть своє життя, щоб захистити свою землю, щоб захистити своїх рідних. Ми непереможні, бо в нас є дух, в нас є сила». 

Офіцерів після випуску, відповідно до наказу міністра оборони України, скерують у військові частини, що дислокуються у різних регіонах України.

Сьогодні, 28 лютого в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вперше достроково випустили 207 молодих офіцерів та молодших командирів. Дострокове закінчення навчання пов’язане з невідкладними заходами щодо підвищення обороноздатності нашої держави. В Академії зазначають, що всі необхідні знання та навички вихованці вишу вже отримали.

Міністр також подякував керівництву міста та області за підтримку та відзначив гарне ставлення львів’ян до Збройних сил України: «Дякую керівництву області та міста за ту увагу, яку Збройні сили України відчувають кожного дня. Хочу відзначити, що громада Львова з гарним відчуттям ставиться до Збройних сил України і це відчуття дає нам можливості працювати краще, дає нам можливості захищати свою державу таким чином, щоб громада пишалася тим, що у Львові є такий славетний заклад як Академія сухопутних військ».

Натомість у прес-службі Міністерства оборони України повідомили сьогодні, 27 лютого:

«У Львові відбувся позачерговий випуск молодих офіцерів та професійних сержантів

28 лютого 2015 року в Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбувся випуск молодих офіцерів та молодших командирів. Поздоровити випускників та побажати їм успіхів у подальшій службі до Львова прибув особисто Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак.

– Доля цих випускників, які сьогодні отримали офіцерські погони дуже складна. Хлопці та дівчата, які сьогодні стали лейтенантами – вони є Герої. Вони стали героями тоді, коли обрали для себе шлях захисту своєї держави. Шлях – на якому вони будуть захищати своїх рідних і близьких, свою землю. Їм буде непросто. Непросто тому, що офіцерське становлення буде проходити в дуже важких умовах: умовах бойових дій, в умовах тоді коли їм необхідно буде керувати не солдатами однолітками, а старшими братами, своїми батьками, які сьогодні відмобілізовані, які сьогодні стоять на захисті нашої держави, – звернувся до присутніх Міністр оборони України.

Цього року випуск відбувся на декілька місяців раніше, ніж традиційно. Пов’язано це із невідкладними заходами щодо підвищення обороноздатності нашої держави. Та й сама урочиста церемонія була більш ніж скромною: замість парадних мундирів та золотих погонів – польові однострої.У багатьох на рукавах формених бушлатів шеврони із символікою військових частин та з’єднань, де молоді офіцери та професійні сержанти – випускники академічного коледжу, проходитимуть службу.

Рішенням Державної екзаменаційної комісії дипломи отримали 207 випускників. П’ятеро лейтенантів завершили навчання в Академії із золотою медаллю, а ще 32 молоді офіцери отримали дипломи з відзнакою.

Дипломи та відзнаки про закінчення військового ВИШу золотим медалістам вручав Міністр оборони України. Один з них – 21-річний лейтенант Олександр Кононець. Службу молодий офіцер проходитиме у 128-й окремій гвардійській гірсько-піхотній бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України, з’єднанні, прославленому не лише в часи Другої Світової війні, але й героїчними діями її воїнів під час проведення Антитерористичної операції на Сході України. Хлопець родом з міста Славута що на Хмельниччини. Здобув фах офіцера-артилериста.

– У мене в родині не було військових. Батько працює будівельником. Мама – медсестра,– каже він. – Проте я хотів бути офіцером Збройних Сил України. Усі п’ять років навчання не гаяв часу і опановував військову науку. Тому успішно склав іспити. Задоволений, що розподілений у військову частину із славетною історією та не менш героїчним буденням. До служби морально і практично готовий!

Військовий фах сьогоднішні випускники здобували за практично усіма військово-обліковими спеціальностями Сухопутних військ Збройних Сил України. У строю – кваліфіковані командири механізованих і танкових підрозділів, офіцери-артилеристи й ракетники, військові інженери, фахівці по роботі з особовим складом та військові диригенти. Окрім того, у війська підуть і декілька десятків молодших спеціалістів різних військових спеціальностей.

Нинішнім випускникам є з кого брати приклад. Сотні вихованців Академії беруть активну участь в антитерористичній операції. За мужність та героїзм близько 126 з них відзначені державними нагородами, і з кожним днем ця цифра зростає.

Указами Президента України двоє колишніх вихованців Львівського військово-навчального закладу нагороджені найвищою державною відзнакою – званням Героя України. Це майор армійського спецназу Олександр Петраківський, а розвідник старший лейтенант Євгеній Зеленський отримав цю відзнаку посмертно.

Настанови до подальшого проходження служби молоді офіцери отримали від представників духовенства. Священики різних християнських конфесій провели урочистий молебень та окропили військовослужбовців святою водою.

Зі слів начальника Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука, за останній рік набагато збільшилася частка практичних занять, які проходять із застосуванням досвіду бойових дій на сході України, а буквально два тижні тому у випускників завершився польовий вихід, після чого вони підтвердили свою кваліфікацію під час Державних іспитів. До навчальних планів та програм підготовки військових фахівців у Академії внесено відповідні зміни щодо вивчення та практичного опрацювання таких питань, як тактика дій військових підрозділів у складі загальновійськового угрупування з локалізації та нейтралізації збройних конфліктів, психологічна підготовка та робота з особовим складом у військовому підрозділі в умовах проведення антитерористичних операцій, інформаційна безпека під час застосування ЗС України, правові основи застосування зброї військовослужбовцями тощо.

Під час брифінгу Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак відзначив, що нинішні випускники Академії будуть скеровані у військові частини, що дислокуються у різних регіонах нашої держави.

– Після прибуття їх до військових частин та навчальних центрів, лейтенанти випускники певний час будуть займатись разом з підлеглими. Отримають під своє командування особовий склад, зброю та техніку. Пройдуть разом із ними бойове злагодження у складі військової частини. Недосвідченого молодого офіцера відразу зі стін військово-навчального закладу у зону проведення АТО не направлятиме.

Нагороди та відзнаки в цей день отримали не лише випускники. За успіхи у підготовці офіцерських кадрів почесними відзнаками військового відомства, цінними подарунками та грамотами Міністр оборони України заохотив декількох викладачів Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. За успіхи у навчанні отримали нагороди курсанти військово-навчального закладу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів