«Слуги» голосуватимуть за позбавлення недоторканності нардепа-львів’янина

14:00 30 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Фракція «Слуга народу» буде голосувати у Верховній Раді за позбавлення недоторканності народного депутата з групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича.

Про це, як повідомили в середу, 30 жовтня, в агенції новин «Укрінформ», заявив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

«У середу, 30 жовтня, о 15:00 має відбутися засідання Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради, участь у якому планує взяти генеральний прокурор Руслан Рябошапка. На засіданні комітету передбачається розгляд подання генпрокурора про надання Радою згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Ярослава Дубневича», – поінформували також в агенції новин.

«Генпрокурор 17 підписав жовтня відповідне подання до Ради щодо Ярослава Дубневича. За даними ГПУ, під час досудового розслідування зібрано досить доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)», – розповіли також в агенції новин «Укрінформ».

«За версією слідства, ці дії завдали збитків на 93 мільйони 277 тисяч гривень. Зокрема, як стверджують слідчі, будучи депутатом восьмого скликання і головою Комітету Верховної Ради з питань транспорту, Дубневич разом зі спільниками розробив схему щодо узгодженого завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції для філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Укрінформ

 

новобудови Львів