Слов'янськ – наша земля, полита кров'ю наших хлопців, і ми за неї будемо боротися, – військовий експерт

22:38 14 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: joanerges.livejournal.com

На цьому наголошує керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук за підсумками 14 травня.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у вівторок коментувати підсумки 14 травня на сайті «ІС» та своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» традиційно для нього – «з поганого:

1. Перший так званий «загальноукраїнський круглий стіл національної єдності» розпочався з фарсу.

Лідер фракції «Партії регіонів» Єфремов заходився погрожувати влади за антитерористичну операцію. Мовляв, у терористів на Сході своє «бачення», їх хвилює питання «історичної правди». А українська влада, яка наважилася відповідати на бандитизм під російським прапором – мало не кати і покидьки.

Незрозуміло, що Єфремов вважає «правдою» сепаратистів. Право вбивати, викрадати і катувати людей, грабувати і мародерствувати?

Якщо так, то в цьому загалом вгадується «правда» «Партії регіонів». Її «вожачки» в особі всяких януковичів саме цим і займалися, будучи при владі.

Я говорив уже не раз: діалог зі Сходом – це одне, а діалог з терористами – щось зовсім інше. АТО не спрямована проти мирних жителів, як би вони не критикували українську владу.

АТО спрямована на протидію тероризму. Тому вся риторика Єфремова і йому подібним з приводу дій українських силовиків – нісенітниця і суцільна провокація.

До слова, цинік і лицемір Єфремов порівняв українських силовиків із радянськими військами, які придушили повстання в Угорщині в 1956 році. Не розумію, він хворий або «косить»?

В Угорщині народ повстав проти окупантів. А на Донбасі окупанти під прапором чужої країни баламутять народ на протидію рідній державі.

Як, будучи в своєму розумі, можна порівнювати ? Від цієї демагогії навіть Симоненко і Вітренко нервово курять в стороні.

2. Сепаратисти на Донбасі погрожують розправою членам виборчкомів і їх сім'ям. В Антрациті на Луганщині захопили окружну виборчу комісію. Мета зрозуміла – зірвати вибори 25 травня.

Чим ближче вибори, тим більше треба готуватися до важких днів. Але я впевнений – прорвемося. До слова, і в ОБСЄ обіцяють подбати про те, щоб вибори в Україні пройшли чесно, прозоро і без зовнішнього втручання.

3. Турчинов зажадав від прикордонників пояснити, яким чином самопроголошений «народний губернатор» і лідер сепаратистів Луганщини Болотов зміг спокійно виїхати до Росії.

Прикордонники відповіли: так йому виїзд ніхто не забороняв. Мовляв, не було підстав для заборони на перетин кордону.

Я не знаю, сміятися чи плакати. Мізками розумієш, що в нашій бюрократичній державі прикордонники ніби й праві. Але ситуація все одно тхне маразмом. І дуже сильно.

4. Міністерство юстиції України оцінює збитки України від анексії Криму вже в більш ніж 1 трлн. грн.

Але ж це тільки початок. Далі Росія почне красти український газ зі шельфу Чорного моря – вона сама про це заявила. У підсумку кримська афера Путіна обійдеться (і вже обходиться ) нам дуже дорого.

З хорошого:

1. Все той же «загальноукраїнський круглий стіл національної єдності». Діалог почався, і це плюс.

Скажу чесно: я критично ставлюся до цього заходу. З однієї простої причини: у Сходу зараз немає лідерів, з якими можна вести діалог, і яким вірили б самі жителі східних регіонів. Дай Бог мені помилятися.

Але сам пошук українською владою можливості почути Схід і бути почутою самій – безсумнівний позитив.

2. У Повітряних Силах Збройних Сил України відновлена боєздатність п'яти підрозділів зенітних ракетних військ.

Насправді того, що відновлено, шалено мало для такої великої країни, як Україна. Але потрібно розуміти ситуацію.

На жаль, ми не можемо озвучити навіть найзагальніші дані, але ситуація в сфері ППО у нас дуже невесела. Тут будь-яке поліпшення – на вагу золота.

3. Керівництво однієї з комун Брюсселя не дозволило проводити на своїй території фестиваль «Рандеву з Росією». Причина – події в Україні.

Слово «Росія» в цивілізованих країнах все більше стає лайливим – як символ агресії і зла. Слово «Україна» все більше асоціюється з боротьбою за свободу і суверенітет. І це повністю відображає реальність.

4. Гвардієць Національної гвардії Мирослав Гай і десантник 95-ї окремої аеромобільно-десантної бригади Сергій Шевчук підняли прапор України на найвищій точці міста Слов'янськ – телевежі на горі Карачун.

Цей прапор значить дуже мало, враховуючи, як вільно терористи відчувають себе в Слов'янську. Але він значить і дуже багато – як символ того, що це наша земля.

Вона полита кров'ю наших хлопців, які загинули від рук засланих козачків і рідних колабораціоністів. І ми за неї будемо боротися.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів