Слідком Росії блефує, що вивезена її диверсантами до РФ українська льотчиця потрапила туди як «біженка»

14:05 9 липня 2014 р.


Фото: УНІАН

При цьому рашисти суперечать собі й глузду, оскільки «шиють» проголошеній «втікачкою» до РФ «причетність до смерті журналістів».

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Росія заявляє, що затримала льотчицю Надію як біженку»:

«Слідчий комітет Росії заявляє, що українська льотчиця, що перебувала у полоні в луганських бойовиків, потрапила на територію Росії під видом біженки. Про це заявив керівник управління по розслідуванню злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни Володимир Маркін.

«Що стосується затримання Савченко, тj як з'ясувалося, вона й без документів, під видом біженки перетнула кордон Росії», – сказав він.

«При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи. Після чого з'ясувалося, що Савченко проходить як підозрювана по кримінальній справі про вбивство російських журналістів», – повідомив він.

«Дуже важливо зазначити, що це затримання проведене у суворій відповідності з російським законодавством. Обвинувачення Савченко пред'являлося в присутності адвоката й перекладача, а про сам факт затримання одразу ж було сповіщене посольство України в РФ», – зазначив Маркін.

«Наразі вона утримується в одному зі слідчих ізоляторів. І в рамках кримінальної справи слідчі будуть з'ясовувати, з якою метою вона прибула в Росію», – повідомив він.

Маркін повідомив, що Савченко пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.5ст. 33, п.п. «А, б, е, ж, л» ч.2 ст. 105 КК РФ (пособництво у вбивстві двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням службової діяльності, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб). За клопотанням слідства судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

«Встановлено, що Савченко є військовослужбовцем збройних сил України за військовою спеціальністю оператор-наводчик вертольота Мі-24. За даними слідства, під час військових дій в районі Луганська в червні поточного року, Савченко взяла відпустку і вступила в батальйон «Айдар», – сказано в повідомленні.

«Дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала їх бойовикам. Після цього саме за цими координатами був проведений мінометний обстріл, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин», – вважають у Росії.

Натомість агенція УНІАН інформує в середу в повідомленні «У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до смерті журналістів»:

«Взяту в полон бойовиками громадянку України Надію Савченко, яка невідомим чином опинилася в російському СІЗО, звинувачують у причетності до смерті російських журналістів.  Як повідомляє сайт СК РФ, «громадянці України Надії Савченко висунуто звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.33, п.п. «а,б,е,ж,л» ч.2 ст.105 КК РФ (пособництво у вбивстві двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням службової діяльності, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб)».

Судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Російські слідчі заявили, що Савченко в складі батальйону «Айдар» «дізналася координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом» і передала їх якимось «бойовикам» (маються на увазі бойовики ЛНР чи якісь інші, з повідомлення неясно. – Ред.).

«Після цього саме за цими координатами був проведений мінометний обстріл, внаслідок якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин», – заявили російські «слідчі».

Також в СК РФ стверджують, що взята в полон проросійськими бойовиками Савченко якимось чином «без документів, під виглядом біженки перетнула кордон Росії. При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи.

Після чого з'ясувалося, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів». Крім того, російські слідчі клянуться, що дотримали всі формальності при затриманні Савченко, зокрема, забезпечили їй перекладача та адвоката, і повідомили про її затримання в українське посольство. 

Нагадаємо, російські журналісти Антон Волошин та Володимир Клян загинули під Луганськом в кінці червня. Примітно, що в їх загибелі терористи звинуватили своїх – зокрема, за цим звинуваченням ними був «арештований» один з ватажків банди «ДНР» Володимир Макович.

Версію про те, що журналістів підставили під обстріл самі терористи, висунув і кореспондент російського Форбса Орхан Джемаль, який був присутній на місці подій. Обидва загиблих працювали в Україні без акредитації».

Як бачимо, рашизм – це явно психічне захворювання, оскільки звинувачувати у «злочинах» проти Росії ту, яку проголошують там нібито «біженкою» до неї – апофеоз маячні.

Як інформував «Щоденний Львів», російські диверсанти вивезли українську льотчицю Надію Савченко до нібито «невоюючої» РФ.

dailylviv.com

Упродовж чотирьох годин обмежать енергопостачання промислових споживачів

Влаштування в тилу замість фронту. Скільки коштувала послуга

Міноборони розклало закон про мобілізацію на 20 слайдів і нагадало про 5 речей, які має зробити Кабмін

Непритомного пасажира винесли з автобуса і водій не дочекався рятівників

Масове отруєння на фестивалі

У Львові легкоатлетичні естафети виграли «панди» і «білі акули»

Увесь процес розмитнення автомобіля буде онлайн. Парламент проголосував

Одне з найбільш архаїчних дерев планети, яким налічують 300 млн років, посадили у Львові

Укренерго третій день поспіль залучає аварійну допомогу

На Смоленщині горить НПЗ після удару дрона

Рекордне дезертирство з початку війни зафіксувала британська розвідка в армії РФ

Перед Львівською ОВА підняли прапор США

Українські воїни отримали 40 вітчизняних бронеавтомобілів «Козак»

Чотирьох полеглих захисників оплакуватиме сьогодні Львівщина

Американська зброя для України вже в Польщі

Сенат США остаточно схвалив $61 млрд допомоги Україні

«У центрі Львова борсук виламує двері». Що з ним зробили

Вони прийшли в наші квартири. У Львові поширюють сучасне відео з історичними паралелями з 1939 роком

МЗС відповіло на 9 запитань щодо обмежень від Кулеби в наданні консульських послуг до початку дії закону про мобілізацію

З України виїхало близько 7 мільйонів українців

28 меморіальних таблиць встановлять у 9 школах, ліцеях і гімназії Львівської громади

Росії не можна довіряти. Вперше в історії США виготовили партію збагаченого урану

Львів продав 36 сотих землі на аукціоні. Скільки вторгував

Тарас Сорока. Добровільно став на захист України. Виконував бойові завдання на Сумщині та Донеччині

«Дизель Шоу», «Без Обмежень», Дзідзьо, Онука. Скільки заробили українські артисти

Львівська опера увійшла в трійку найбільш дохідних театрів України

150 000 документів Магістрату королівського столичного міста Львова є в онлайн-доступі

На об’їзній дорозі Львова потрійна ДТП заблокувала рух

У Львові 25 – 28 квітня діятимуть мобільні пункти вакцинації. Локації

Нафтогаз встановив ціну на газ для населення ще на рік

У Львові облаштували перше «смарт-перехрестя»

Допомога США вирішальна для війни в Україні

Армія РФ повільно просувається на Донбасі, - розвідка

Зупинено видачу готових паспортів у закордонних підрозділах ДП «Документ»

На Закарпатті військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру

Львівтеплоенерго відновлює подачу тепла тим, хто надсилає звернення

Десантника з Львівщини нагородили «Хрестом Бойових Заслуг»

Військовий з Самбірщини «відряджав» ухилянтів за кордон на міжнародну конференцію

Міністра Сольського викрили на заволодінні державною землею на ₴291 млн

25 доз вакцин на 1 км². На Львівщині проведуть профілактику сказу для диких тварин