Слідком Росії блефує, що вивезена її диверсантами до РФ українська льотчиця потрапила туди як «біженка»

14:05 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

При цьому рашисти суперечать собі й глузду, оскільки «шиють» проголошеній «втікачкою» до РФ «причетність до смерті журналістів».

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Росія заявляє, що затримала льотчицю Надію як біженку»:

«Слідчий комітет Росії заявляє, що українська льотчиця, що перебувала у полоні в луганських бойовиків, потрапила на територію Росії під видом біженки. Про це заявив керівник управління по розслідуванню злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни Володимир Маркін.

«Що стосується затримання Савченко, тj як з'ясувалося, вона й без документів, під видом біженки перетнула кордон Росії», – сказав він.

«При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи. Після чого з'ясувалося, що Савченко проходить як підозрювана по кримінальній справі про вбивство російських журналістів», – повідомив він.

«Дуже важливо зазначити, що це затримання проведене у суворій відповідності з російським законодавством. Обвинувачення Савченко пред'являлося в присутності адвоката й перекладача, а про сам факт затримання одразу ж було сповіщене посольство України в РФ», – зазначив Маркін.

«Наразі вона утримується в одному зі слідчих ізоляторів. І в рамках кримінальної справи слідчі будуть з'ясовувати, з якою метою вона прибула в Росію», – повідомив він.

Маркін повідомив, що Савченко пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.5ст. 33, п.п. «А, б, е, ж, л» ч.2 ст. 105 КК РФ (пособництво у вбивстві двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням службової діяльності, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб). За клопотанням слідства судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

«Встановлено, що Савченко є військовослужбовцем збройних сил України за військовою спеціальністю оператор-наводчик вертольота Мі-24. За даними слідства, під час військових дій в районі Луганська в червні поточного року, Савченко взяла відпустку і вступила в батальйон «Айдар», – сказано в повідомленні.

«Дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала їх бойовикам. Після цього саме за цими координатами був проведений мінометний обстріл, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин», – вважають у Росії.

Натомість агенція УНІАН інформує в середу в повідомленні «У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до смерті журналістів»:

«Взяту в полон бойовиками громадянку України Надію Савченко, яка невідомим чином опинилася в російському СІЗО, звинувачують у причетності до смерті російських журналістів.  Як повідомляє сайт СК РФ, «громадянці України Надії Савченко висунуто звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.33, п.п. «а,б,е,ж,л» ч.2 ст.105 КК РФ (пособництво у вбивстві двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням службової діяльності, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб)».

Судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Російські слідчі заявили, що Савченко в складі батальйону «Айдар» «дізналася координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом» і передала їх якимось «бойовикам» (маються на увазі бойовики ЛНР чи якісь інші, з повідомлення неясно. – Ред.).

«Після цього саме за цими координатами був проведений мінометний обстріл, внаслідок якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин», – заявили російські «слідчі».

Також в СК РФ стверджують, що взята в полон проросійськими бойовиками Савченко якимось чином «без документів, під виглядом біженки перетнула кордон Росії. При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи.

Після чого з'ясувалося, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів». Крім того, російські слідчі клянуться, що дотримали всі формальності при затриманні Савченко, зокрема, забезпечили їй перекладача та адвоката, і повідомили про її затримання в українське посольство. 

Нагадаємо, російські журналісти Антон Волошин та Володимир Клян загинули під Луганськом в кінці червня. Примітно, що в їх загибелі терористи звинуватили своїх – зокрема, за цим звинуваченням ними був «арештований» один з ватажків банди «ДНР» Володимир Макович.

Версію про те, що журналістів підставили під обстріл самі терористи, висунув і кореспондент російського Форбса Орхан Джемаль, який був присутній на місці подій. Обидва загиблих працювали в Україні без акредитації».

Як бачимо, рашизм – це явно психічне захворювання, оскільки звинувачувати у «злочинах» проти Росії ту, яку проголошують там нібито «біженкою» до неї – апофеоз маячні.

Як інформував «Щоденний Львів», російські диверсанти вивезли українську льотчицю Надію Савченко до нібито «невоюючої» РФ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів