Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти лідера «Правого сектору»

11:00 3 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Натомість прес-служба цієї організації заявила, що заклик на її сторінці в соцмережі «ВКонтакте» до екстремістських дій на території РФ з'явився після злому невідомими цієї сторінки.

Слідчий комітет Росії повідомляє сьогодні, 3 березня, на своєму офіційному сайті, що ним порушено кримінальну справу проти лідера українського руху «Правий сектор» Дмитра Яроша (на фото)– за «публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації».

На думку слідства, у своїх виступах глава ультранаціоналістичної української організації «Правий сектор» Дмитро Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії. Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання щодо Яроша запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, потім Ярош буде оголошений в міжнародний розшук, зазначено в повідомленні.

Натомість «Newsru.ua» цитує в понеділок обіцянку глави Чеченії Рамзана Кадирова: «Правоохоронні органи нашої республіки перевірять наявність зв'язків між терористами Північного Кавказу та представниками «Правого сектора». Якщо інформація підтвердиться, наша відповідь буде справедливою і жорсткою. Кожного притягнемо до відповідальності згідно з російським законодавством».

Відтак «Newsru.ua» нагадує про заяву прес-служби «Правого сектора», що заклик, через який Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Дмитра Яроша, з'явився в результаті злому невідомими аккаунта на сторінці організації в соцмережі «ВКонтакте».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів