Штаб антитерористичної операції отримав попередні вказівки підготуватися до поновлення АТО, – джерело

02:20 27 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: obozrevatel.ua

Про це повідомили у ньому агенції «ЛІГАБізнесІнформ».

Журналіст агенції «ЛІГАБізнесІнформ» Петро Шуклінов розповів уночі 27 червня в повідомленні Штаб АТО готовий відновити операцію проти терористів»:

«Командування чекає наказу головнокомандуючого. Напередодні штаб отримав попередні вказівки підготуватися до поновлення операції 

За командою верховного головнокомандувача штаб антитерористичної операції готовий відновити дії, спрямовані на забезпечення миру та правопорядку в Донецькій і Луганській областях. Про це 2ЛІГАБізнесІнформ» повідомило джерело в штабі АТО. 

Як зазначив співрозмовник, напередодні керівництво АТО отримало попередні вказівки підготуватися до поновлення операції проти терористів. «План складено. Робота була проведена завчасно. Штаб готовий перейти в наступ, як тільки буде отримана команда », – відзначило джерело. 

У штабі наголосили, що не здивовані сьогоднішньою активізацією бойовиків. «Очевидно, що для бойовиків рівно опівночі закінчився термін перемир'я. Однак терористи й до цього не дотримувалися припинення вогню. Сьогодні терористи вирішили відновити повномасштабні дії проти армії та мирного населення й вдарили по позиціям неподалікСлов'янська. Станом на поточний час ситуація під контролем», – повідомило джерело. 

Джерело в штабі АТО підтвердило напад бойовиків на один з блокпостів армії під Слов'янськом, в результаті чого загинула як мінімум один боєць. «Не можу підтвердити інформацію про загибель більшої кількості солдатів. Ми перевіряємо інформацію. Можу повідомити, що знищено російську важку техніка, яку використовували терористи. Серед бойовиків безліч убитих і поранених», – сказав співрозмовник. 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в ході атаки терористів на блокпост під Слов'янськом українські військовослужбовці підірвали танк бойовиків. 

20 червня президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України. Перемир'я в зоні АТО почалося з 22-ї години 20 червня і триватиме до 22:00 у п’ятницю, 27 червня. 

Однак після настання режиму припинення вогню в 22:00 у п’ятницю, 20 червня, терористи кілька разів атакували позиції українських військових у Донецькій і Луганській областях. Потім бойовики в Донбасі, за даними РНБО, порушували режим припинення вогню десятки разів. За час перемир'я терористи вбили 18 військових і продовжують утримувати 174 заручника».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів