Щонайменше 4 людей загинули в Сніжному внаслідок авіаудару – хоч українські літаки сьогодні простоюють (відео)

16:12 15 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Torez Snezhnoe Portal

Як повідомив у вівторок речник РНБО Андрій Лисенко, обстріл здійснив невідомий літак з метою дискредитації українських військ


Відео: Война на Донбассе

«ВВС Україна» інформує сьогодні, 15 липня, в повідомленні «РНБО: українська авіація не атакувала місто Сніжне»:

«Щонайменше четверо людей загинули внаслідок авіаудару в місті Сніжне Донецької області. Проросійські сепаратисти звинуватили українську армію в повітряній атаці на мирні квартали міста на Донбасі.

У РНБО заперечили причетність авіації ЗС України до обстрілу Сніжного. За словами речника Ради нацбезпеки і оборони Андрія Лисенка, українські літаки не піднімалися у повітря після учорашньої трагедії з Ан-26. За версією офіційного Києва, обстріл Сніжного здійснив «невідомий літак» з метою дискредитації українських військ, заявив пан Лисенко.

«Кривава провокація»

Як повідомили «Інтерфаксу» у штабі донецьких сепаратистів, близько 6.30 ранку ракети влучили в приміщення міської податкової адміністрації і житлові будинки, розташовані неподалік у Сніжному.

Донецька облдержадміністрація заявила, без пояснень причин катастрофи, що внаслідок обвалу одного житлового будинку зруйновано 12 квартир. Станом на 10:00 повідомляли про чотирьох загиблих і ще чотирьох поранених.

У РНБО авіаудар називають «провокацією», але хто саме її здійснив – не уточнюють. «Ми кваліфікуємо авіаудар по Сніжному як криваву та цинічну провокацію, розраховану на дискредитацію українських військових», – заявив Андрій Лисенко.

«Зараз проводимо розслідування, хто цю провокацію здійснив. Тому що всі літаки української авіації зараз перебувають у місцях постійної дислокації і не піднімаються у повітря», – додав він.

У свою чергу, речник АТО Владислав Селезньов пояснив BBC Україна, що сили АТО припинили польоти після того, як в понеділок збили військовий літак Ан-26. Водночас, за словами пана Селезньова, оскільки Сніжне перебуває під контролем бойовиків, сили АТО не мають точної інформації про те, що там відбулося – чи був це саме авіаналіт, чи щось інше».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів