Щодоби в Донецьк прибувають із Росії по 15-20 вантажівок із постачанням для окупантів і терористів, – «ІС»

13:05 16 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у п’ятницю: «Російські «фахівці» продовжують заходи щодо централізації військової структури т.зв. «Новоросії».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 16 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні дії, нарощуючи градус напруженості. Однією з точок найбільшого протистояння протягом останньої доби був аеропорт у Донецьку (ДАП).

Не виконавши завдання зі штурму позицій українських військ у ДАП після нанесення українською артилерією ударів у відповідь, бронегрупа противника, яка здійснювала атаки, відійшла в район Спартака (селище й залізнична станція під Донецьком. – «ЩЛ»). У ході атак бронегрупа зазнала втрат у живій силі і техніці (чотири одиниці бронетехніки). Наразі вона відновлює боєздатність шляхом доукомплектування, за рахунок підкріплення, прибулого з району Горлівки (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»).

Із району міста Ясинувата (райцентр Донеччині поблизу її обласного осередку. – «ЩЛ») і Куйбишевського району Донецька по позиціях українських військ і цивільних об'єктах працюють артилерійські групи російсько-терористичних військ. Вогневі удари періодично завдаються по позиціях українських військ у районі Авдіївки (місто обласного підпорядковання на Донеччині поблизу її обласного осередку. – «ЩЛ») і ДАПа.

Відзначається наявність піхотного прикриття. Також у результаті обстрілів відзначені попадання по об'єктах Авдіївського коксохімічного заводу (не менше 10 влучень упродовж трьох діб).

У напрямку Донецька через Сніжне  (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») та Амвросіївку (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») продовжують рухатися конвої постачання російсько-терористичних військ. Мережа групи «ІС» фіксує до 15-20 тентів на добу. Деякі колони рухаються в супроводі бронетехніки і піхотних підрозділів російсько-терористичних військ.

У районі Оленівки (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Єнакієвській міськраді. – «ЩЛ»), командування противника вживає термінових заходів з відновлення «лінії фронту» (раніше, як повідомляла група «ІС», в результаті масового дезертирства і втечі підрозділів терористів, «фронт» російсько-терористичних військ в даному районі був «провалений»). Зокрема, в даний район перекинуто з Петровського району Донецька додаткові підрозділи бойовиків (в основному залишки підрозділів російських «козаків» і підрозділи формувань «ДНР», які раніше діяли в Донецьку). Перекидання сил і засобів здійснювалася під прикриттям артилерійського вогню (за версією групи ІС, трагедія під Волновахою (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ»), – наслідок спроби затримати або перешкодити можливому просуванню українських військ на північ від села Степове вбік Оленівки до прибуття поповнення).

Триває перегрупування батальйонної тактичної групи (БТГ) російсько-терористичних військ, зосередженої на напрямку Павлополя (село в Новоазовському районі Донеччини. – «ЩЛ») – Талаківки (селища міського типу на Донеччині, підпорядковане Іллічівській райраді міста Маріуполь. – «ЩЛ»). Після невдалих дій авангарду цієї БТГ як прикриття (спроба з боєм відтіснити українські підрозділи в районі Павлополя з метою заняття вигідного рубежу), район розгортання віднесено дещо назад, углиб позицій бойовиків.

До флангу Дебальцевського плацдарму (район н.п. Ірміно (місто, підпорядковане Стахановській міськраді, до 2010 року – Теплогірськ . – «ЩЛ»)) прибула ротна тактична група (РТГ) російсько-терористичних військ. У її складі – 15 бойових броньованих машин і три танки. 

Ця РТГ – передовий підрозділ БТГ противника, яка перекидається через Краснодон (місто та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ») – Луганськ і зосереджується за Стахановим  (місто обласного підпорядкування на Луганщині. – «ЩЛ»). РТГ укомплектована російськими військовослужбовцями зі складу частин і з'єднань Південного військового округу РФ.

У районі н.п. Гранітне (село в Тельманівському районі Донеччини. – ЩЛ»), – Тельманове (селище міського типу та райцентр на Донеччині. – ЩЛ») бронегрупа, яка  прибула напередодні, зайняла позиції в першій лінії. У проміжку між Тельмановим та Комсомольське (місто в Старобешівському районі Донеччини. – ЩЛ») відзначається активний рух транспортних засобів противника в обох напрямках, а також активна робота радіозасобів.

Російські «фахівці» продовжують заходи щодо централізації військової структури т.зв. «Новоросії». Проведено нумерацію бандформувань, їх структуризація (полки, бригади, батальйони), введено єдино організаційно-штатно структура, призначено командний склад, присвоєно «загальновоїнські звання» ватажкам бандформувань, які входять в єдину структуру».

Дмитро Тимчук написав це сьогодні, 16 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів